anchetaonline.ro

Primarul piroman de la Beleţi-Negreşti – mutat din puşcărie în arest la domiciliu

de | 27.07.2022 15:06 | Rural, Administrație, Importante

Tribunalul Argeş a admis astăzi, 27 iulie, contestaţia primarului comunei Beleţi-Negreşti, Mihai Marin, arestat preventiv după ce a fost acuzat că a dat foc sediului primăriei. Astfel, edilul părăseşte arestul IPJ Argeş, urmând să rămână în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile.

În baza art. 425 ind.1 alin.7, pct.2 lit.a, rap.la art. 206 C.proc.pen. admite contestaţia formulată de inculpatul MM împotriva încheierii din data de 21 iulie 2022, pronunţată de Judecătoria Topoloveni în dosarul nr. 245/828/2022/a5.

Desfiinţează încheierea atacată şi, rejudecând: În baza art .242 C. pr. Pen, art.218 si urm. C.pr.pen, art.208 C. pr. Pen. înlocuieşte măsura arestului preventiv luată faţă de inculpatul MM cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 zile, începând cu data de 27 iulie 2022 şi până la data de 25.08.2022, inclusiv.” – se arată în decizia instanţei.

Mihai Marin este arestat preventiv încă din decembrie 2021, în ultima perioadă fiind încarcerat la Penitenciarul Mioveni.

Conform deciziei Tribunalului Argeş, el are acum obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte, situat în com. Beleţi-Negreşti, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. De asemenea, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul va respecta obligaţia de a se prezenta în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat.

Instanţa a pus în vedere inculpatului că,  în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În faţa judecătorilor, edilul a fost reprezentat de avocatul Gabriela Zoană.

incendiu primaria beleti

Primarul a recunoscut că el a dat foc sediului administraţiei locale

Vă reamintim că primarul Mihai Marin este acuzat că a incendiat în miez de noapte primăria şi arhiva instituţiei, după care a urmat un şir de evenimente inexplicabile: în noaptea în care primăria ardea, primarul gonea spre mormântul lui Arsenie Boca, făcea accident pe defileul Jiului, refuza internarea, pentru ca a doua zi să fie găsit și recuperat din râul Argeș (lângă mallul Vivo) și internat la Spitalul Județean.

După ce poliţiştii au pus într-un final mâna pe el, Judecătoria Topoloveni a dispus arestarea preventivă a primarului pentru 30 de zile. Mihai Marin a recunoscut că el a dat foc primăriei, oferind anchetatorilor un motiv halucinant pentru care ar fi incendiat clădirea: le-a mărturisit că era supărat că subordonații nu-l respectă și nu-l ascultă.

 

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ironia sorţii: Zeus SA are contract de 1 milion de euro cu Penitenciarul Mioveni

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Beleţi-Negreşti | râul Argeș | Topoloveni | Tribunalul Argeș