Cristian Gentea: ”Piteștiul își croiește drum în domeniul excelenței!”

de | 27.02.2024 22:39 | Pitești, Administrație

Primarul Cristian Gentea anunță că Piteștiul a fost premiat, în această seară, la Gala Cercetării Românești 2024, în cadrul unui eveniment organizat de către Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, la Opera Națională a României.Astfel, administrația locală a fost premiată pentru proiectul ”PITEȘTI BUSINESS HUB – PROSANT”.

Excelența în cercetarea românească schimbă lumea! – Sub acest motto s-a desfășurat astăzi, la Opera Națională din București, “Gala Cercetării Românești” – ediția 2024. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, având drept scop susținerea performanței în cercetarea românească și acordarea premiilor pentru rezultatele excepționale în acest domeniu. La Gala Cercetării Românești, au participat din partea județului Argeș vicepreședintele Consiliului Județean Argeș – Adrian Dumitru Bughiu, primarul Municipiului Pitești – Cristian Gentea și deputatul Nicolae Georgescu. Potrivit informării celor de la Consiliul Județean Argeș, în cadrul galei, a fost acordat premiul special lui Cristian Gentea, primarul Municipiului Pitești, și lui Flavius Cladoveanu, director general al Institutului de Cercetări în Transporturi INCERTRANS, pentru susținerea și promovarea antreprenoriatului în cercetare în cadrul ,,PITEȘTI BUSINESS HUB – PROSANT”, un hub de cercetare ce își propune să revitalizeze mediul antreprenorial local, inclusiv prin repatrierea tinerilor antreprenori români stabiliți în diverse orașe ale Europei, care dezvoltă mici companii cu activități de cercetare-dezvoltare în domenii de specializare inteligentă.

Sursă foto: Facebook CJ Arges

”Proiectele inovative pe care le dezvoltăm la nivelul comunității noastre au reușit să capteze atenția comunității științifice și să se bucure de recunoaștere la nivel național.

Orașul nostru a fost premiat, în această seară, la Gala Cercetării Românești 2024, în cadrul unui eveniment organizat de către Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, la Opera Națională a României.

Ne-a adus, dragi piteșteni, pe această scenă națională un proiect pe care Piteștiul l-a implementat cu succes, concentrându-se pe cercetare și dezvoltare: ”PITEȘTI BUSINESS HUB – PROSANT”.

Am fost mândru de recunoașterea primită de orașul nostru, de respectul pe care comunitatea științifică l-a arătat față de munca municipalității și a partenerilor noștri, față de încrederea cu care dumneavoastră ne-ați girat și pe care încercăm să o confirmăm, în fiecare zi, prin astfel de proiecte reușite!”, a transmis primarul Cristian Gentea pe pagina de Facebook.

”PITEȘTI BUSINESS HUB – PROSANT” reprezintă un incubator de afaceri realizat de Primăria Municipiului Pitești, în parteneriat cu INCERTRANS S.A., incubator în cadrul căruia 16 firme vor activa în domeniul cercetării – dezvoltării.

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea.

  • ”Am realizat acest proiect, cu o valoare de peste 10.000.000 lei, accesând fonduri europene.
  • El a devenit realitate pe strada Frații Golești, nr. 6, fiind finalizat în decembrie 2023.
  • Am realizat o structură de sprijin pentru dezvoltarea afacerilor și pentru noi locuri de muncă.
  • Ajutăm la oprirea migrației specialiștilor și la apariția unui pol de competitivitate antreprenorială, capabil să concureze cu Bucureștiul.
  • Sprijinim întreprinderile inovative, bazate pe tehnologii avansate, nișate pe domeniile de specializare inteligentă.
  • Facem proiecte de succes, conexate cu provocările actuale.
  • Contribuim la revitalizarea mediului antreprenorial local și vom fi un model de bună practică pentru tot ceea ce înseamnă dezvoltare, în regiune și în plan național”, a precizat primarul Piteștiuli.

”Eu pot să vă spun cu fermitate: Piteștiul se ridică! Acolo unde îi e locul!

”Business Hub Prosant” este doar un pas către ceea ce municipiul nostru va reprezenta: un pol de energie economică, un centru de cercetare și dezvoltare puternic al regiunii Sud Muntenia, un model de bună practică!

Antreprenoriat, tineri specialiști, parteneriat public-privat, performanță!

Nimic nu ne va opri până nu ne vom poziționa acolo unde trebuie să fim pe harta celor mai atractive orașe din România!

Acesta este angajamentul meu.

Felicitări, Pitești!”, a concluzionat Cristian Gentea.

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea și Facebook CJ Arges; video: Primăria Municipiului Pitesti.

Citiți, de asemenea, pe anchetoanline.ro:

Ion Mînzînă, despre comasarea alegerilor: ”Anul electoral 2024 este dificil, iar România are nevoie de stabilitate”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Gentea

Ultimele articole