anchetaonline.ro

Cu cât se vor scumpi țigările de la 1 iulie

de | 29.06.2022 22:19 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Noul set de măsuri pregătit de coaliția de guvernare, care ar urma să intre în vigoare de la 1 iulie 2022, ar putea să nu fie de mare ajutor pentru români. O serie de produse, cumpărate de foarte mulți dintre cetățeni, s-ar putea scumpi considerabil.

Dacă este să luăm în calcul prognozele Băncii Naționale, inflația ar urma să atingă maximul în această vară, când prețurile la produsele alimentare, nealimentare și servicii vor atinge cel mai ridicat nivel de creștere. Dacă este să judecăm după evoluția prețurilor producției industriale, care au crescut cu 50% în aprilie, ne așteptăm că aceste scumpiri să le regăsim în majoritatea produselor și serviciilor pe care le cumpărăm.” a transmis analistul economic, Adrian Negrescu pentru ziare.com.

Prin urmare, TVA-ul pentru băuturile care conțin zahăr ar urma să se scumpească. Și acciza la tutun va fi mărită, astfel un pachet ar urma să se scumpească cu 50 de bani, potrivit economiștilor.

Ce măsuri vrea Guvernul să adopte

– eliminarea impozitului specific pentru hoteluri și restaurante (introdus în 2017)

– eliminarea scutirii persoanelor fizice pentru vânzarea de proprietăți imobiliare (sub 450.000 de lei)

– introducerea taxei de solidaritate de 1% pentru companiile cu cifra de afaceri anuală, mai mare de 100 de milioane de euro.

– scăderea de la 30.000 de lei pe luna la 5.000 pe lună până la care salariile din construcții, industria alimentară și agricultură sunt scutite de impozit și contribuții.

Foto Ziarul Romanesc Austria

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Mircea Drăghici a recunoscut că a folosit banii de la PSD pentru vacanțe exotice

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: