anchetaonline.ro

Mircea Drăghici a recunoscut că a folosit banii de la PSD pentru vacanțe exotice

de | 29.06.2022 19:10 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Național

Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, și-a recunoscut vinovăția în dosarul privind utilizarea banilor partidului pentru vacanțe exotice.

Direcția Națională Anticorupție a trimis la Tribunalul București acordul de recunoaștere a vinovăției semnat de fostul deputat PSD Argeș, din care reiese că acesta a folosit subvențiile partidului în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate.

Mircea Drăghici va primi 6 ani de închisoare având în vedere că a cheltuit în mod fraudulos banii respectivi.

Potrivit procurorilor, în perioada 10 aprilie 2017 – 22 mai 2018, Drăghici, având atribuții de gestionare și administrare a bunurilor și fondurilor bănești aparținând PSD, a luat 550.522 de lei din conturile PSD pentru a achita anumite „cheltuieli de deplasare și/sau cazare în destinații turistice exotice a sa și a altor persoane”.

231.040 din suma respectivă ar fi fost o parte din subvenția acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă.

Pe parcursul urmăririi penale s-au depus într-un cont deschis de ANABI pe numele inculpatului, sumele reprezentate de paguba cauzată și cheltuielile judiciare efectuate în etapa urmăririi penale, fiind dispuse măsuri asiguratorii pe acele sume de către procurorii DNA.

În prezența avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:
– 6 ani închisoare cu executare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea acesteia, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în oricare alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii (trezorier partid politic) și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public”, transmite DNA.

In 2020 când a inceput procesul, Drăghici a susținut că este nevinovat și a refuzat o înțelegere pentru recunoașterea faptelor,.

Sunt nevinovat, vreau să fiu judecat prin procedura de drept comun”, a declarat atunci Mircea Drăghici în fața instanței, potrivit ziare.com.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

( VIDEO) Ce a declarat Primarul din Călinești la intrarea în sala de judecătorie!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Mircea Drăghici | PSD