CUMPĂRĂTURI ONLINE PENTRU DEȚINUȚII DE LA COLIBAȘI!

de | 14.08.2023 19:09 | Știri, Administrație, Din ediția tipărită, Lifestyle

  • Marile lanțuri de supermarketuri sunt invitate să depună ofertele
  • 700.000 lei cheltuie persoanele lipsite de libertate, ca medie lunară, la magazinul din unitate

În viitorul apropiat și deținuții din Penitenciarul Mioveni vor putea face shopping online, dublați de către personalul instituției, scăpând astfel de prețurile piperate de la chioșcul din incinta unității. Aceasta este o primă schimbare pe care o aduce noul director al Penitenciarului Mioveni, Patric Ghebaru. Așa cum s-a scris în trecut, magazinul din incinta unității a fost gestionat, cam de la începutul mandatului fostului șef Emanuel Conea, de către un afacerist din Gorj (județul de casă al lui Conea), respectiv de către Nicolae Sarcină – patronul lanțului Succes. Odată cu instaurarea cumpărăturilor online, acesta va pierde din venituri, dat fiind faptul că deținuții făceau cumpărături care se ridicau la o medie de 700.000 lei pe lună, în ciuda faptului că produsele aveau prețuri mult mai mari. În topul listei de cumpărături se regăsea cafeaua, sucurile, apa îmbuteliată, pâinea, zahărul și țigările.

Marile lanțuri de supermarketuri sunt invitate să depună ofertele

”Scopul acestei inițiative este acela de a oferi persoanelor private de libertate, custodiate de unitatea noastră, o experiență nouă de efectuare a cumpărăturilor, precum și posibilitatea de a achiziționa produse alimentare și nealimentare la prețuri mai mici, contribuind, totodată, la îmbunătățirea stării de spirit a acestora.

Și, pentru că niciodată nu cumpărăm dintr-un singur magazin, îi invităm pe toți operatorii economici, de la mic la mare – Kaufland, Auchan, METRO Romania, La doi pași, Lidl România – să ne vină în ajutor prin prezentarea de oferte pentru a alege un câștigător!”, se arată în mesajul transmis public de către Penitenciarul Mioveni.

În cadrul procedurii de selecție a unui operator care să furnizeze produse deținuților, ofertele se pot depune până pe data de 17 august, ora 13.00. Reprezentanții agenților comerciali trebuie să completeze câte un formular de ofertă cu prețurile produselor din lista transmisă de penitenciar. În punctajul final contează cel mai mic preț. De asemenea, primește un scor mai mare comerciantul care livrează cel mai devreme produsele în intervalul anunțat de unitate, respectiv 08:00 – 12:00, și oferă gratuitate atât la serviciul de livrare și la ambalarea în cutie/pungă individuală per deținut.

Pe lista de produse alimentare se regăsesc 69 de itemi, iar pe cea de nealimentare 25. Printre alimentele interzise la vânzare se numără cele alterabile și cele care necesită fierbere, coacere, încălzire sau orice alt tratament termic, cu excepția cafelei, a ceaiului, a laptelui și a supelor instant.

Pentru a putea face comanda, deținuții vor avea la dispoziție un catalog de produse, în format tipărit, în care articolele vor fi trecute în ordine alfabetică, în două grupe: alimentare și nealimentare și vor avea prețul afișat. Lista va fi transmisă către magazin de angajații penitenciarului, iar în ziua următoare se vor livra produsele.

Autor: S.P.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

D.G.A.S.P.C Argeș are în derulare Proiectul ”Complex de Servicii Sociale, Mun. Câmpulung Judeţul Argeş”,

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Penitenciarul Mioveni