Cursurile de ”Limbă, Cultură și Civilizație Românească” în unitățile de învățământ din Belgia

de | 10.08.2023 16:56 | Știri, Administrație, Lifestyle, Național

Memorandumul inițiat de Ministerul Educației, cu tema ”Aprobarea negocierii și semnării Cartei de parteneriat între Ministerul Educației din România și Guvernul comunității franceze din Belgia privind implementarea programului de Deschidere către limbi și culturi pentru perioada 2023-2028” a fost aprobat, astăzi, în ședința de Guvern.

Astfel, potrivit informării Ministerului Educației programul presupune desfășurarea cursurilor de ”Limbă, Cultură și Civilizație Românească”, precum și a cursului de ”Deschidere către limbi și culturi” în unitățile de învățământ din Belgia, organizate sau subvenționate de Comunitatea franceză, care au făcut solicitare în acest sens.

Cursurile vor fi predate de profesori români, selectați în urma unui concurs organizat de Institutul Limbii Române și se adresează elevilor din învățământul obligatoriu. Acestea sunt oferite gratuit, la solicitarea părinților.

În anul școlar 2022-2023, proiectul a cuprins:

  • 21 de unități școlare;
  • 533 de elevi;
  • 32 de grupe de limba română;
  • 7 clase de elevi;
  • 6 profesori colaboratori români.

Cursul de Limbă, Cultură și Civilizație Românească este un mijloc valoros de promovare a multilingvismului, o modalitate de a facilita cunoașterea limbii, a culturii și a civilizației românești în rândul elevilor de origine română, precum și în rândul celorlalți participanți.

Foto descriptiv. Sursă foto: suntparinte.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Sens unic în zona Șolii Gimnaziale ”Tudor Vladimirescu”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei

Ultimele articole