Dănuț Bica: Pedepse mai mari pentru fuga de detenție!

de | 13.10.2023 14:31 | Național, Politic

  • Legea anti-fugari inițiată de PNL!

Senatorul Dănuț Bica anunță faptul că reprezentanții Guvernului au aprobat un proiect de lege inițiat de Ministerul Justiției, condus de ministra liberală Alina Gorghiu, prin care se aduce un spor de pedeapsă pentru fugari.

Astfel, toți cei condamnați definitiv care nu se predau în 7 zile vor primi o pedeapsă suplimentară de trei ani de închisoare.
Doar anul acesta, au fost aduși în România 621 de fugari. În prezent, 1845 de persoane extrădate sau predate își execută în România pedeapsa cu închisoarea, mai precizează senatorul, citând-o totodată pe Alina Gorghiu.
Nimeni nu e mai presus de lege, iar sustragerea de la executarea pedepsei aduce grave prejudicii eficienței actului de justiție. Am considerat oportun să intervenim și pe plan legislativ, cu scopul de a combate fenomenul sustragerii de la justiția națională. Vedem adesea și cum persoane față de care s-a dispus o pedeapsă definitivă privativă de libertate persistă în atitudinea de sfidare a legii, a declarat Alina Gorghiu, ministra Justiției.
Foto: Facebook Bica Danut  
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dănuț Bica

Ultimele articole