Senatorul Danut Bica: „PNL este un susținător atât al Pilonului II, cât și al Pilonului III de pensii”

de | 09.01.2024 10:07 | Național, Politic

Senatorul Dănuț Bica a postat un mesaj în mediul online în care precizează faptul că fondurile care administrează pensiile din Pilonul II au înregistrat în 2023 un randament record de 17,9%, cu mult peste rata inflației.
Ceea ce înseamnă că pentru cei 8,1 milioane de români care contribuie la sistemul de pensii administrate privat, banii puși deoparte le-au adus deja un câștig de care se vor bucura după retragerea din activitate.
Dănuț Bica mai subliniază faptul că acest randament-record este a doua veste bună, după majorarea contribuției pentru Pilonul II, de la 3,75% la 4,75%, de la 1 ianuarie 2024.
PNL este un susținător atât al Pilonului II, cât și al Pilonului III de pensii, acestea fiind alternativele pe care oamenii aflați azi în activitate le au la dispoziție pentru a-și asigura un venit suplimentar la pensie.
Conducerea partidului a anunțat în coaliție că restrângerea și suprimarea Pilonului II de pensii sunt linii roșii peste care PNL nu poate trece.
Suntem hotărâți să susținem dreptul românilor la o pensie care să le asigure un trai decent și vom continua să fim garanți ai acestui principiu, prin susținerea necondiționată a dezvoltării Pilonului II”, a precizat senatorul Dănuț Bica, pe pagina de socializare. 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dănuț Bica