De luni. Vă puteți programa online pentru pașaport în aceeași zi!

de | 17.03.2023 18:43 | Știri, Administrație, Național

Vești bune pentru români. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunță lansarea unui nou serviciu online de programare pentru depunerea cererilor de pașapoarte. Acesta va funcționa de luni, 20 martie, și va permite efectuarea unei programări începând cu respectiva zi.

Cu ocazia ceremoniei prilejuite de Ziua Pașaportului Românesc, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae BODE, a precizat că începând de luni, 20 martie, cetățenii vor avea la dispoziție un nou serviciu de programare online pentru depunerea cererilor de pașapoarte, care va fi integrat în HUB-ul de servicii al MAI. Spre deosebire de platforma folosită în prezent, noul serviciu va permite efectuarea unei programări începând cu ziua curentă, pentru o perioadă de 90 de zile calendaristice, potrivit comunicatului publicat pe site-ul MAI.

Cetățenii vor avea la dispoziție o interfață grafică intuitivă, care va permite introducerea în siguranță a datelor de identificare, precum și noi facilități, printre care notificarea prin e-mail.

”Așa cum știți deja, HUB-ul de servicii al MAI va constitui nucleul de digitalizare a serviciilor publice oferite de structurile ministerului, oferind servicii electronice ușor de folosit, rapide și de înaltă calitate. Pe lângă alte beneficii de ordin tehnic, noua platformă de programare, dezvoltată împreună cu specialiștii din cadrul Direcției Generale pentru Comunicații și Tehnologia Informației, oferă posibilitatea extinderii pentru alte servicii sau chiar pentru alte structuri MAI.”, a afirmat Lucian Nicolae Bode, potrivit sursei citate.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Municipalitatea caută cea mai bună idee. Floriștii piteșteni, invitați să facă un proiect pentru Simfonia Lalelelor 2023

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Afacerilor Interne