Dedeman a cerut certificat de urbanism pentru noul McDonald՚s Piteşti

de | 06.04.2023 19:00 | Știri, Din ediția tipărită, După locație, Economic, Pitești

Noul McDonald’s se va deschide în curtea Dedeman

Despre deschiderea unui al doilea restaurant McDonald’s în Piteşti se tot vorbeşte încă de la sfârşitul anului 2017, de când cel care a funcţionat multă vreme la parterul Mall Trivale a fost închis şi înlocuit cu Starbucks. Planurile celebrului lanţ de fast-food au fost date peste cap de mai multe ori şi amânate de pandemie, de-a lungul ultimilor cinci ani fiind avansate diverse locaţii ca posibile adrese pentru viitorul restaurant McDonald’s.

Iniţial, s-a vehiculat că vor deschide McDrive la Podul Viilor, însă Subway le-a luat-o înainte. Apoi s-a vorbit despre revenirea în centrul oraşului, la parterul Hotelului Muntenia, însă oficialii McDonald՚s insistă ca noul restaurant să fie de tip Drive, zona zero a Piteştiului fiind astfel exclusă din calcule. Apoi a apărut informaţia potrivit căreia se poartă negocieri avansate pentru integrarea unui McDrive în incinta viitorului complex comercial ce se va construi lângă Lisa Draxlmaier, pe Nicolae Bălcescu, la nr. 180.

►Se caută soluţii pentru ca traficul să nu fie blocat în zona Dedeman

Săptămâna trecută, ordinea de zi a şedinţei Comisiei de circulaţie din cadrul Primăriei Piteşti din data de 30 martie a devoalat cele mai noi planuri de extindere ale McDonald՚s. Discuţia a pornit de la o adresă înaintată de către reprezentanții  Dedeman, prin care retailerul de bricolaj solicita precizări cu privire la eventualele modificări care vor apărea în ceea ce priveşte circulaţia în zona giratoriului de la intersecţia bulevardului Nicolae Bălcescu cu str. Gârlei, ca urmare a faptului că, în decembrie anul trecut, Primăria Piteşti a emis certificat de urbanism pentru construirea unui restaurant McDonald՚s exact lângă Dedeman.

Conform certificatului de urbanism nr. 1418/19.12.2022, cererea pentru emiterea acestui document a fost depusă chiar de către Dedeman, restaurantul McDonald’s urmând să fie construit pe terenul retailerului de bricolaj, situat pe bd. Nicolae Bălcescu, nr. 158. Certificatul de urbanism vizează „construire restaurant McDonald’s, amplasare semnalistică pe faţadă şi în incintă, mobilier urban, terasă spaţii verzi, circulaţie auto şi pietonală, parcare şi organizare şantier”.

CERTIFICAT URBANISM DEDEMAN PITESTI MCDONALDS

Certificatul de urbanism emis de Primăria Piteşti la cererea Dedeman

Având în vedere situaţiile cu care se confruntă Poliţia la restaurantul McDonald’s Gară, acolo unde de multe ori se formează cozi de maşini de sute de metri care blochează traficul atât pe Republicii, cât şi pe Fraţii Goleşti, în urma şedinţei de joia trecută Comisia de circulaţie a stabilit că trebuie identificate soluţii de trafic care să preîntâmpine apariția aceleiași situații şi pe Nicolae Bălcescu.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Fiul medicului Marcel Buzatu – OLIMPIC NAŢIONAL LA MATEMATICĂ

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dedeman | McDonald’s