Denisa Dumitru: Tinerii aduc plusvaloare nu prin experiență, ci prin entuziasm!

de | 30.01.2023 18:45 | Lifestyle

 

Reprezintă nu numai un brand puternic al Argeșului, ci și un exemplu de manager tânăr care – folosindu-și toate abilitățile, toată pregătirea, toată capacitatea de efort și întreaga anduranță în fața provocărilor – poate deja să tragă o linie clară de demarcație și să spună că a reușit pe piață.

Denisa Dumitru, managerul Ramada Pitești (un complex uriaș de servicii HoReCA), este exponentul unei generații care nu s-a ferit de riscuri, care a crezut în forțele proprii, care a inovat permanent și a izbutit să câștige respectul domeniului său, al mediului de business și – cel mai important – al zecilor de mii de clienți care trec anual pragul hotelului și al centrelor de evenimente pe care le conduce.

A ajutat, explică domnia-sa, o fuziune fericită între pasiunea și pregătirea continuă în industria turismului și oportunitatea de a construi sub un brand puternic, așa cum este Ramada.

Este clar că forța brandului contează foarte mult și cred că, la un moment dat, vorbim despre o contopire a lucrurilor. Cu siguranță, faptul că eu am ales să fiu foarte implicată direct în gestionarea afacerii a făcut o mare diferență. Am ales să fiu eu aici și nu doar să mă informez despre ce se întâmplă și cum merg lucrurile, prin oameni sau review-uri. Dovadă a necesității acestui tip de contopire este faptul că performanțele departamentelor pe care mă ocup intens, personal, sunt semnificativ mai ridicate. În concluzie, brandul m-a ajutat enorm pe mine, dar stabilitatea și dezvoltarea au depins de implicarea personală în procesul de management. Am avut de-a face cu o situație win-win.”, explică tânăra antreprenoare.

Denisa Dumitru se numără printre managerii care au ales să dezvolte conform propriei educații profesionale și cu o ancorare corectă în realitățile pieței, așa cum este această piață la momentul evoluției fiecărei generații de antreprenori. De altfel, crede cu tărie că – pentru a reuși – generațiile nu trebuie separate, ci contopite. În acest fel, fiecare poate să aducă plusvaloarea care o definește și o echipă poate beneficia de toate tipurile de avantaje și abilități necesare succesului.

Eu cred foarte tare că, într-o echipă, exact ca într-o familie, este foarte important să existe toate categoriile de membri. Tinerii entuziaști au rolul lor, dar sunt foarte importanți și cei în vârstă, care vin cu înțelepciune și experiență. Așa este și în hotelărie: e important ca nucleul să fie experimentat, dar – întotdeauna – e bine să ai și acel suflu asigurat de oameni noi, care n-au fost afectați de uzură, care sunt dornici să învețe și să spargă avioane. Ei aduc plusvaloare nu prin experiență, ci prin entuziasm. Se simte foarte bine la noi în hotel acest lucru. Mă bazez pe colegii cu vechime care știu exact ce și cum să facă, dar nu pot să nu văd cât s-a schimbat – prin cei noi – nota de entuziasm cu care sunt întâmpinați și tratați oaspeții. Mai mult, venirea unor oameni noi i-a motivat și revigorat pe ceilalți.”, explică domnia-sa. 

Pentru anul 2023 – un an care se anunță încărcat de evenimente și provocări pe măsura acestei agende deja asumate de Ramada Pitești – managerul Denisa  Dumitru are, deja, câteva linii clare de acțiune la capitolul planuri.

Prima prevede intensificarea procesului de digitalizare la nivelul întregii companii, prin implementarea  unor programe menite să accelereze activitățile realizate până acum de către factorul uman și să îmbunătățească semnificativ nivelul de performanță al diferitelor departamente. Legat de restaurant, tânăra manager pregătește, de asemenea, oaspeților așteptați în 2023 un meniu nou à la carte, nu numai schimbat, ci și updatat în direcția noilor tendințe spre alimentația de tip row-vegan și lacto-ovo vegetariană. Dar, cel mai important plan dintre toate, este cel care vizează motivarea echipei Ramada, implementându-se deja un proiect de răsplătire a fidelității (sau a performanței, prin pachete de beneficii nonfinanciare asigurate de către companie, de la servicii medicale la cele destinate timpului liber și îngrijirii de sine.

Vom investi, de asemenea, în cursuri de specializare, tot în direcția creșterii gradului lor de satisfacție și generării de oportunități de dezvoltare profesională și promovare.”, anunță managerul Denisa Dumitru.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alexandra Brînzea: Sper ca generația mea să realizeze câtă nevoie este ca ea să fie trează, responsabilă, asumată și serioasă!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Denisa Dumitru