Ce spune prefectul Radu Perianu despre deșeurile de pe Activul ARO din Câmpulung

de | 04.07.2022 11:16 | Știri, Administrație, Câmpulung Muscel, Județean

 

Prefectul județului Argeș, Radu Perianu a transmis un mesaj referitor la deșeurile de pe Activul ARO din Câmpulung Muscel. Domnia sa spune că deși există o hotărâre judecătoarească prin care acestea ar fi trebuit să fie îndepărtate, ele se află tot acolo.

Acesta anunță de asemenea faptul că reprezentanții Gărzii de Mediu Argeș au făcut un control la platforma din municipiul Câmpulung.

 

Deșeurile de pe Activul ARO din Câmpulung sunt tot acolo deși există o hotărâre judecătoarească prin care ar fi trebuit să fie îndepărtate.

 

Este ignorată o sentință penală!

 

Garda de Mediu Argeș a făcut un control pe o perioadă de 3 zile la platforma din municipiul Câmpulung. Scriptic, în această locație sunt depozitate 1574,64 tone de deșeuri. Situația este aceeași ca la controlul făcut în 2021.

 

Inspectorii au constatat că nu este respectată o sentință penală prin care s-a impus eliminarea întregii cantități de deșeuri de pe amplasament, motiv pentru care Garda de Mediu Argeș a înștiințat și instanțele.

 

Informarea a fost transmisă către Judecătoria Curtea de Argeș-Biroul de Executări Penale, privind nerespectarea sentinței penale nr.201/27.10.2020 și Tribunalul Iași, ca instanța care analizează dosarul de faliment al firmei care a activat la Câmpulung. Reprezentanții Gărzii de Mediu Argeș au cerut instanței ieșene să oblige debitoarea să își îndeplinească obligațiile de mediu.

 

O informare a fost transmisă și către lichidatorul judiciar, s-a cerut luarea de măsuri pentru asigurarea corespunzătoare a spațiului de depozitare a deșeurilor privind scurgerile de ape pluviale și s-a cerut etichetarea deșeurilor de pe amplasament,” a precizat Radu Perianu.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Câmpulung | Radu Perianu