Din iulie: Se scumpesc biletele de tren

de | 26.06.2022 08:29 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Fenomenul scumpirilor continuă, iar după combustibili, energie și alimente, urmează creșterea prețului la biletele de tren.

Potrivit Autorității Feroviare, biletele vor fi scumpite cu 20% de către toți operatorii, atât de CFR, cât și de cei privați. Măsura va fi aplicată de la 1 iulie.

CFR călători a soliicitat această majorare în bugetul pe anul 2022, invocând creșterea prețurilor la energia electrică.

Au explicat impactul financiar al creșterilor de prețuri în ultima perioadă, inflația care a fost în ultimii 10 ani în paralel cu perioada în care nu s-a modificat acest preț și în condițiile în care bugetul de stat din păcate nu poate să completeze mai mult veniturile generate din vânzarea de bilete a trebuit să se ia și o astfel de decizie”, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Grindeanu spunea în luna martie, că timp de 9 ani, nu a fost făcută niciun fel de modificare de prețul biletelor de tren, chiar dacă preţurile la carburanţi şi energie electrică au crescut constant. Astfel, aceasta ar fi prima scumpire din 2012 încoace.

Cât de scump va fi să mergi cu trenul

Scumpirea biletelor se va resimți puternic în buzunarele românilor care obișnuiesc să călătorească cu trenul. Potrivit Antena 3, un bilet pe ruta București- Constanța ar putea să fie în jur de 72 de lei, după aplicarea măsurii. În prezent, un bilet pe această rută costa 60 de lei.

De asemenea, pentru ruta București-Brașov, o persoană ar putea să scoată din buzunar aproximativ 60 de lei pentru un bilet.

Sursa foto: Ziarul Bursa

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pronosticul fostului lider sindical, deputatul Nicolae Pavelescu: „Vor pleca voluntar de la Dacia maxim 400 de persoane”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Constanța | Sorin Grindeanu

Ultimele articole