Din ianuarie: Start angajărilor la stat!

de | 01.01.2023 19:50 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Luna ianuarie vine cu noi locuri de muncă la stat, după ce în luna iunie a anului 2022, Guvernul a hotărât înghețarea angajărilor în sistemul public.

Blocarea posturilor a reprezentat o decizie luată de coaliția de guvernare pentru a face economie la buget. Măsura a fost valabilă pentru o perioadă de 6 luni, însă, nu va mai fi prelungită.

De asemenea, Guvernul a decis reducerea cheltuielilor cu 10%, necesară pentru creșterea pensiilor, salariilor și pentru acordarea ajutoarelor financiare persoanelor vulnerabile.

De la începutul anului 2023, angajările la stat vor putea fi reluate, urmând să fie organizate concursuri la instituțiile statului.

Printre instituțiile care au anunțat, deja, că vor face angajări masive se numără ANAF. Agenția dorește să organizeze concursuri de angajare pentru 1.490 de posturi disponibile, având în vedere deficitul de personal.

Cel mai probabil, angajările se vor face chiar în primele trei luni ale anului 2023, în perioada ianuarie-martie, încercând astfel să se rezolve problema deficitului de personal din administraţiile din teritoriu.

Avem acum vacante 1.490 de posturi de execuţie şi aş vrea ca la anul, începând chiar din primul trimestru, să le scoatem la concurs pe toate sau cât mai multe dintre acestea. Pentru a funcţiona eficient, ANAF are nevoie de o schemă de personal completă, mai ales că avem unele zone unde deficitele de oameni sunt destul de serioase şi afectează activitatea. Ocuparea posturilor vacante din teritoriu este un punct important al acestor planuri”, a transmis Lucian Heiuş, contactat de Profit.ro, la momentul anunțării intenției de a angaja oameni în insitituția pe care o conduce.

Foto Evenimentul Zilei

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Acești cetățeni vor avea nevoie de viză pentru a intra în România

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: