anchetaonline.ro

Doi frați au fost atacați și răniți de un urs! Se aflau cu oile la păscut!

de | 09.07.2022 23:35 | Știri, Eveniment, Național

Caz șocant în județul Vrancea, acolo unde doi frați care se aflau cu oile la păscut pe o pășune montană au fost atacați de un urs.

Este vorba despre un tânăr de 23 de ani și fratele mai mic, un adolescent de 14 ani. Aceștia au fost răniți.

În timp ce se aflau pe pășunea din satul Lepșa au fost atacați de un urs iar băiatul de 14 ani a fost mușcat de animalul sălbatic.

Fratele mai mare este cel care a sunat la 112 iar în ajutor au venit o ambulanță SMURD de la Vidra și un echipaj cu o ambulanță a Serviciului Județean Vrancea.

Cei doi frați au fost transportați la spital.

Tânărul de 23 de ani care prezenta escoriații în partea dorsală, a fost preluat în stare conștientă și cooperantă de echipajul SMURD și transportat la unitatea spitalicească din Vidra.

 

Adolescentul de 14 ani care prezenta plăgi mușcate la torace, abdomen și membrele superioare și inferioare, a fost preluat în stare conștientă de echipajul SAJ și transportat la U.P.U. Focșani”, au precizat reprezentanții ISU Vrancea.

 

Din ultimele verificări, numărul urșilor din județul Argeș s-a dublat.La momentul actual, vorbim de 800 de exemplare, numărul optim pentru aceste animale sălbatice fiind de doar 400.

 

Ce trebuie făcut în cazul semnalării prezenței urșilor?

Pentru a evita situațiile de pericol create de animalele mari jandarmii argeșeni au transmis următoarele recomandări:

– în cazul în care o persoană sesizează prezența urșilor în gospodărie, sau în apropiere, să apeleze urgent numărul unic de urgență 112;

– să nu iasă din casă și să aștepte sosirea echipajelor de jandarmi;

– având în vedere că urșii au comportament imprevizibil să nu încerce să se apropie de aceștia și să nu încerce să-i alunge singuri;

– să nu hrănească animalele sălbatice și să nu se apropie pentru a le fotografia.

 

Foto descriptiv

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

Ginerele primarului Poșircă, ofițer de Poliție Economică – încătușat pentru luare și dare de mită!

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU | SMURD