Două etaje ale Palatului Administrativ sunt complet finalizate! Mai urmează două!

de | 16.01.2023 09:50 | Știri, Administrație, Județean

»Ro Construct Center s-a mișcat exemplar în proiectul de 27 de milioane lei

Deși lucrările ar trebui încheiate la 31 decembrie 2023, la cum se prezintă situația, angajații Consiliului Județean și cei de la Prefectură vor reveni mult mai repede la sediul lor din Piața Milea. Etajele 4 și 5 sunt complet finisate și sigilate pentru a nu se mai permite accesul în spațiul acestora, după cum ne-a explicat vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu. Sunt pe ultima sută de metri și etajele II și III, care vor fi, la rândul lor, finalizate în luna februarie, după cum a anunțat constructorul Ro Construct Center.

consiliul judetean

În aprilie 2022, s-a predat amplasamentul pentru realizarea lucrărilor necesare pentru eficientizarea energetică a clădirii formate din subsol, parter și 5 etaje. Proiectul este finanţat cu fonduri europene, prin Programul Operaţional 2014-2020 și este în valoare de 27 de milioane de lei. Întreg planșeul ce formează acoperișul clădirii va fi acoperit cu panouri fotovoltaice, iar – printre lucrările ce urmează a fi executate – se mai numără: izolarea termică a clădirii; # montarea de tâmplărie din lemn stratificat cu geam tripan; # hidroizolarea suplimentară în zona suporţilor pentru echipamentele de climatizare şi ventilare, precum şi în zona de amplasare a panourilor termice solare şi a celor fotovoltaice; #  reabilitarea instalaţiei de încălzire; # înlocuirea distribuţiei de apă caldă menajeră şi realizarea unei conducte de recirculare a apei calde menajere şi reabilitarea instalaţiei de iluminat interior şi înlocuirea corpurilor fluorescente cu iluminat cu lampi de tip LED. Imobilul a fost construit în anii 1969-1970 (după un proiect aparţinând arhitecţilor Cezar Lăzărescu şi Mircea Ochinciuc) și este prima dată când beneficiază de reabilitare completă.

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole