Dragoș Boncea: ”Fac un pas în lateral și îl susțin pe viceprimarul Cornel Panțeru!”

de | 23.04.2024 13:57 | Din ediția tipărită, Administrație, Politic, Rural

Administrația locală din Poienarii de Argeș, coordonată de tandemul format din primarul Dragoș Boncea și viceprimarul Cornel Panțeru, a dovedit de-a lungul timpului implicarea în dezvoltarea comunei, făcând constant demersuri pentru ca cetățenii să beneficieze de condiții cât mai bune. Dragoș Boncea nu va mai intra în competiția electorală pentru un nou mandat și declară că îl va susține pe cel cu care face echipă din 2012 și alături de care a lucrat pentru a da o nouă față comunei. Despre transformările care au avut loc în comună în ultimii 12 ani, dar și despre motivele pentru care Dragoș Boncea îl consideră pe Cornel Panțeru cea mai potrivită persoană pentru a-i lua locul, puteți afla în materialul următor.

▼ Ați ocupat funcția de primar timp de trei mandate. Cum arăta în 2012 comuna Poienarii de Argeș și cum arată în prezent?

– În 2012, comuna Poienarii de Argeș avea drumuri degradate, nu exista rețea de apă în toată localitatea, un sat era în pragul desființării, școala nu era modernizată (avea toalete în exterior) și nu existau căi de acces peste tot. Condițiile de trai te duceau cu gândul mai mult spre Evul Mediu decât spre o localitate unde cetățenii să aibă condiții normale pentru a-și desfășura activitatea. Făcând un salt în prezent, nu mai avem nicio gospodărie fără apă curentă, școala a fost modernizată, cu toalete în interior, cu microbuz școlar și teren multifuncțional. Legat de infrastructura rutieră, avem în plus cel puțin 7 km de asfalt și, de asemenea, investitorii din zonă au creat peste 150 de locuri de muncă, în comparație cu anul 2012, când exista doar o fabrică în faliment și o afacere de familie, cu trei angajați.

▼ Care sunt principalele proiecte pe care le-ați finalizat în timpul celor trei mandate?

– Prioritatea administrației locale a fost întotdeauna dezvoltarea comunei, iar în timpul celor trei mandate am reușit să finalizăm 31 de proiecte în valoare de 6.780.803,54 lei. Investițiile au fost finanțate prin PNRR, ”Anghel Saligny”, AFIR, fonduri guvernamentale sau de la bugetul local. Multe dintre ele au vizat extinderea rețelei de apă în toată comuna, refacerea drumurilor, dar și infrastructura școlară. Desigur, au existat și proiecte pentru construirea unui teren de sport, amenajarea parcului sau a locurilor de joacă.

▼ În acest moment, ce proiecte se află în derulare în Poienarii de Argeș?

– În prezent, în localitate, se derulează opt proiecte, cu o valoare de aproximativ 23.900.000 lei. Investițiile sunt finanțare prin PNRR, ”Anghel Saligny” sau de la bugetul local, de departe, cea mai semnificativă fiind cea legată de introducerea canalizării, în valoare de 18.661.443,06 lei. De asemenea, avem un proiect pentru construire foraj, aducțiune și record electric, alimentare cu apă în satul Ioanicești, proiecte pentru dotarea cu mobilier și materiale didactice a școlii sau pentru modernizarea Căminului Cultural.

▼ Care considerați că este cel mai mare plus pe care ați reușit să îl aduceți localității?

– Mi-am dorit dezvoltarea și modernizarea comunei și cred că cel mai semnificativ proiect este cel care face diferența dintre Evul Mediu și civilizație, investiția privind introducerea canalizării, finanțată prin „Anghel Saligny”, pentru care s-a dat ordinul de începere. Acolo unde canalizarea nu va ajunge din cauza reliefului și a costurilor foarte mari, avem proiectul de înființare a foselor individuale, prin PNRR, în valoare de 2.000.000 de lei, care a fost declarat eligibil și în cazul căruia așteptăm documentația pentru a scoate la licitație.

▼ Decizia de a nu mai intra în cursa electorală a fost una surprinzătoare. Ce v-a determinat să nu mai candidați pentru un nou mandat?

– Am considerat că tot ce mi-am propus s-a realizat în proporție de 95%. În acești 12 ani, mi-am neglijat familia și sănătatea. Eu voi face un pas în lateral, voi rămâne pe lista pentru Consiliu Local, dar îl voi susține pentru a ocupa funcția de primar pe cel cu care am făcut echipă timp de 12 ani, încă de la început, pe Cornel-Constantin Panțeru – viceprimarul comunei.

▼ Ce credeți că îl recomandă pe domnul Cornel Panțeru pentru funcția de primar?

– Este, de departe, cel mai bun viceprimar care a lucrat la Primăria Poienarii de Argeș. Este un om foarte bine pregătit, a studiat mult și a acumulat o experiență considerabilă. A fost cel care a condus Achizițiile publice și mai multe compartimente de mare responsabilitate din Primărie. De asemenea, există proiecte în derulare pe care el le cunoaște foarte bine și pe care le poate duce mai departe. Și, cel mai important, avem ceva în comun: amândoi ne iubim comuna! În Primărie, s-a lucrat întotdeauna în echipă, iar cei care ne-au oferit ajutor concret și care au contribuit la schimbarea comunei au fost doamna ministru Alina Gorghiu, președintele PNL Argeș, și Radu Perianu, fostul prefect de Argeș.

Sursă foto: ediția tipărită.

Material realizat de Berta Dima.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Dezvoltarea infrastructurii de utilități și a celei rutiere –  prioritară la Poienarii de Argeș!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dragoș Boncea | Poienarii de Argeş

Ultimele articole