Dragoș Predescu, director Cancelaria Prefectului: Politica nu se învață de pe margine, ci din interior și este esențial ce modele îți alegi

de | 30.01.2023 19:15 | Lifestyle

 

Un tânăr ambițios, cu un entuziasm molipsitor, Dragoș Predescu, avocat de profesie, este directorul Cancelariei Prefectului, iar anterior a deținut și funcția de subprefect al județului Argeș. În 2019, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității din București și a devenit avocat stagiar. A pledat în fața instanței în numeroase procese civile și penale, până în octombrie 2021, când a preluat funcția de demnitate publică, moment în care s-a suspendat din Baroul Argeș. Activează și în politică,  remarcându-se ca unul dintre tinerii liberali cu un discurs politic pertinent, dar și cu acțiuni sociale, fiind printre puținii voluntari care, la începutul pandemiei, a dus alimente și medicamente persoanelor vulnerabile sau fără sprijin. Încă din adolescență a dat dovadă de implicare și și-a exercitat calitățile de manager din postura de președinte al Consiliului școlar al elevilor al Colegiului „Zinca Golescu”.

 

Am trecut în noul an cu gândul să fiu mai bun și sper că toate vor veni de la acest gând pozitiv. Este unul de care avem cu toții nevoie. Oamenii  trebuie să creadă în ei. Și în instituții. Este ceea ce îmi doresc în plan profesional. Aș vrea să creștem încrederea argeșenilor în instituțiile publice. Îmi doresc ca oamenii să vadă, să știe că problemele lor nu rămân undeva în vreun sertar. Pentru că nu se întâmplă așa. Nu mă refer strict la Instituția Prefectului, ci la toate instituțiile publice. Așadar, aș vrea să deschid un nou drum, cel în care oamenii să vadă comunicare din partea instituțiilor. ”, ne schițează Dragoș Predescu planurile sale pentru 2023.

 

Și-a format și o imagine despre tinerii care vin acum din urmă în domeniile în care domnia-sa a activat.

 

Dacă mă refer la activitatea mea de bază, avocatura, cred că generația mea are mare nevoie de îndrumare, de acel ceva care să pregătească nu doar pe linie teoretică. Da, este esențial să știm legile. Dar, nu doar legile! Mi-aș dori ca pe colegii mei să îi învețe cineva și că este nevoie de multă inspirație, că trebuie să vezi în client persoana care depinde de cât de bine îți faci tu treaba sau cât ești de sincer. Nimeni nu ne învață în facultate să discutăm deschis și să le spunem oamenilor de la bun început care este situația lor din punct de vedere legal. Trecând la activitatea politică, aici  specialiștii se formează. E un domeniu în care tinerii cresc practicându-l. Politica nu se învață de pe margine, ci din interior și este esențial ce modele îți alegi. Apoi, singurul lucru pe care îl avem de făcut este să culegem roadele comportamentului nostru. Fiecare ce a semănat!”, este de părere Dragoș Predescu.

 

Și vorbește clar din propria experiență, pentru că a făcut pasul în politică când era încă pe băncile școlii și se consideră norocos că în parcursul său a întâlnit oameni care să îl îndrume și de la care să învețe.

 

Contextul în care m-am dezvoltat este dat de oamenii care m-au susținut. Da, sunt mai norocos decât alte personae, pentru că lucrez cu prefectul Radu Perianu, un om care nu tratează pe nimeni cu superioritate. Și asta m-a ajutat și m-a format! Pe linie politică, Alina Gorghiu este un om energic și eu sunt la fel, mereu în mișcare. Sunt avantajat, pentru că sunt în jurul unor oameni comunicativi, cărora nu îți este frică să le spui dacă greșești și de la care pot să învăț.”, ne-a mărturisit Dragoș Predescu.

 

Ce îl motivează în activitatea de zi cu zi este interacțiunea cu cetățenii și dorința de a își oferi sprijinul și a găsi soluții.

 

Sunt mândru când aud «Mulțumesc!» de la oamenii care îmi cer ajutorul.  Este cea mai mare realizare într-o funcție publică. Sunt directorul Cancelariei Prefectului de Argeș și aici vin mereu argeșeni cu probleme juridice, de fond funciar, legate de cum pot primi anumite drepturi de la stat, cu nedreptăți care li s-au făcut. Și încerc, pe cât posibil, să îi ajut.”, a mai adăugat Dragoș Predescu.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Bogdan Minciunescu: Parteneriatul este leadershipul adevărat!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dragoș Predescu

Ultimele articole