Droguri vândute cu 10 lei doza. Percheziții de amploare în București și Ilfov

de | 04.10.2023 12:42 | Național, Eveniment

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au efectuat astăzi, 4 octombrie, zece percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţul Ilfov. Vizat este un dosar privind săvârşirea infracțiunii de efectuare, fără drept, de operațiuni cu substanțe psihoactive.

Potrivit procurorilor DIICOT, de-a lungul anului în curs, mai multe persoane ar fi vândut, în mod repetat, diferite cantități de substanțe psihoactive.

Este vorba de Alpha-PHiP, o substanță psihoactivă nouă, din clasa catinonelor sintetice. Preţul unei doze era de aproximativ 10 lei.

Interacțiunile între dealeri și consumatori au avut loc preponderent stradal, în zone situate în centrul municipiului București.

Conform procurorilor, interacțiunile între dealeri și consumatori aveau loc în zone din centrul Capitalei.

În urma perchezițiilor, vor fi duse la audieri peste 20 de persoane.

Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Direcției Generale de Jandarmerie a Municipiului București și a Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”, au mai precizat procurorii DIICOT

sursă foto DIICOT

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un nou tip de fraudă online. Hackerii se dau drept polițiști

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DIICOT

Ultimele articole