Vești bune legate de Drumul Expres Pitești-Mioveni!

de | 08.08.2023 13:25 | Știri, Administrație, Județean, Mioveni

  • Vești bune!

Primăria orașului Mioveni anunță faptul că reprezentanții Consiliul Județean Argeș au aprobat Tema de Proiectare pentru obiectivul de investiții “Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Drum expres A1-Pitesti-Mioveni”.

Vreau să le mulțumesc consilierilor județeni pentru votul de astăzi pentru Drumul Expres Pitești-Mioveni.

 

Este o lucrarea foarte importantă pe care o ducem la bun sfârșit în colaborare cu Ministerul Transporturilor. Sigur, acest proiect presupune un volum mai mare de lucru din partea aparatului de specialitate al Consiliului Județean, dar ne-am angajat la acest demers pentru că dorim ca, într-adevăr, județul Argeș să fie acolo unde merită în tot ceea ce înseamnă infrastructură rutieră”, a precizat Ion Mînzînă, președinte Consiliul Judetean Argeș.

Reamintim faptul că în toamna anului trecut, în prezența ministrului SSorin Grindeanu a fost semnat protocolul de colaborare între Consiliul Judetean Argeș și Ministerul Transporturilor si Infrastructurii România prin CNAIR, pentru construcția Drumului Expres A1-Pitești-Mioveni.

Potrivit protocolului, CNAIR se ocupă de asigurarea finanțării, iar Consiliul Județean Argeș va gestiona procedurile de achiziție pentru contractarea serviciilor de elaborare a studiului de fezabilitate, precum și de monitorizarea implementării și a serviciilor executate în cadrul procesului de elaborare a studiului.

De precizat faptul că drumul Expres Pitești – Mioveni, în lungime de 10 kilometri, este extrem de important pentru județul Argeș, pentru că va face legătura dintre autostrada A1 București- Pitești, Uzina Dacia de la Mioveni și zecile de firme furnizoare și parteneri din industria auto.

Acesta va ușura accesul pe actuala intrare în Pitești, fiind vorba și de un parteneriat local între Consiliul Judetean Arges și Primaria Municipiului Pitesti, Primăria Orașului Mioveni și Primăria Comunei Mărăcineni.

Proiectul “Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru Drum Expres Pitești – Brașov: Sector: Pitești (A1 Centura Pitești) – Mioveni (Centura Sud)” este prevăzut în Masterplanul General de Transport al României (MPGT) sub denumirea generica “Brașovia Expres” și este inclus în Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) aferent perioadei de programare 2021 – 2027, în cadrul Axei Prioritare 2 Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient – Obiectivul Specific 2.2 Creșterea accesibilității zonelor cu o conectivitate redusă la infrastructura rutieră a TEN-T. Creșterea mobilității pe rețeaua rutieră TEN-T Globală este cuprinsă în Planul Investițional (P.I.) pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pe perioada 2021-2030, dezvoltat de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Finanțarea elaborării Studiului de fezabilitate se va asigura inițial din bugetul local al U.A.T. Județul Argeș, ulterior CNAIR, va accesa Programul Operațional de Transport 2021-2027 în vederea obținerii finanțării necesare realizării obiectivului.

 

Foto: institutiilestatului.ro

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Un proiect de 600.000 de euro! Asociația „Medici pentru România” reabilitează etajul 6 al Spitalului de Pediatrie Pitești

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole