anchetaonline.ro

Dumitru Tudosoiu îi bate obrazul viceprimarului USR

de | 14.03.2022 10:01 | Politic

Dumitru Tudosoiu: „Frumos era ca atunci când nu mai ești la putere, fără să te schimbe nimeni, să-ți faci bagajele și să pleci!”

Consilierul local Dumitru Tudosoiu speră ca în curând să i se schimbe statutul în „domnul viceprimar”. Acesta consideră că, din punct de vedere moral, alianța de la centru dintre PSD și PNL ar trebui să se reflecte și în teritoriu. Mai mult, Tudosoiu spune că viceprimarul USR PLUS ar trebui să aibă decența să-și facă singur bagajele și să plece, nu să aștepte să fie schimbat. Deocamdată, liberalii nu au făcut niciun pas în direcția schimbării majorității în Consiliul Local Pitești, urmând ca tema să fie dezbătută luna viitoare, după ce se vor fi terminat alegerile pentru Organizația PNL Pitești.

 

USR nu prea mai are ce căuta în joaca asta”

„Nu s-a putut să fiu ales viceprimar de la bun început, pentru că, după alegerile locale, conformația Consiliului Local în ceea ce privește alegerea  consilierilor a dat cumva o putere nu foarte mare, la limită, PNL și USR. Viceprimarii au fost aleși din cele două partide. Acum suntem în altă perioadă. A trecut un an și două luni de la punerea pe post a viceprimarilor, suntem în alianță națională alături de PNL. Mi s-ar părea normal ca și la nivel local să se respecte principiile fundamentale ale unei alianțe politice. Vom vedea asta în următoarele zile, săptămâni, sper nu mai mult. USR a ieșit cu totul de la guvernare. Mi se pare corect, e o chestiune și de bun-simț, ca acest lucru să se repercuteze și în județe și localități. Eu nu am nimic cu Gelu Tofan dacă rămâne sau nu în această funcție, dacă PNL nominalizează pe altcineva, dar USR, odată cu ieșirea de la guvernare, nu mai are cum să aibă un post în executivul Piteștiului, pentru că nu mai are nicio pârghie. Dacă joacă la două capete, da, dar lucrurile se fac cu oameni serioși și pârghii morale și etice. Alegerea lui Tudosoiu ca viceprimar are directă legătură cu schimbarea primarului de la USR.”, a declarat Dumitru Tudosoiu, la o televiziune locală.

Tudosoiu mai susține că „declarația doamnei Gorghiu e foarte corectă politic. E într-o perioadă în care a preluat funcția de interimat la PNL Argeș, deci are procupare intensă de reorganizare, de așezare a echipei. Nu se grăbește pentru că… de ce ar ceda funcții în favoarea PSD, cât timp PSD nu și-a cerut dreptul firesc de partener de coaliție? Ministerele au fost împărțite pe partide și așa ar trebui să ai o reprezentare a puterii de sus până jos. USR nu prea mai are ce căuta în joaca asta. A avut posibilitatea să arate ce poate. Încercând să fiu obiectiv, frumos era ca atunci când nu mai ești la putere, fără să te schimbe nimeni, să-ți faci bagajele și să pleci.”.

Fost inspector general al Inspectoratului Școlar Argeș, Dumitru Tudosoiu afirmă că, deși s-a bucurat de apreciere cât timp a deținut acea funcție, nu s-ar întoarce în fruntea instituției dacă i s-ar oferi posibilitatea. „Am o obligație morală. Sloganul primarului meu a fost «Om de cuvânt, primar de cuvânt». Și eu sunt om de cuvânt și vreau să fac lucrurile cum am promis: să îl ajut la primărie și toată experiența și expertiza mea să le pun în slujba echipei de la primărie.”, a mai declarat Tudosoiu.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: