anchetaonline.ro

Un fost consilier județean PNL rupe la contracte cu primăriile!

de | 14.03.2022 09:57 | Economic

Moise Dumitru nu este un nume care să fi intrat foarte mult în conștiința publică. A fost consilier județean PNL în perioada 2012-2016 și vicepreședinte al PNL Argeș sub mandatul lui Ion Popa, fiind exclus de Adrian Miuțescu la pachet cu mulți alți liberali care îndrăzniseră să i se opună. Nu ne-ar fi atras nici acum atenția dacă nu am fi constatat că firma sa – Green Building Structure – a bifat în nici două luni 18 contracte cu primării din Argeș, și nu numai. Valoarea totală este de aproape 600.000 de lei. Valorile/contract sunt relativ mici, astfel încât acestea au putut fi acordate prin încredințare directă, fără a mai trece prin filtrul licitațiilor.

 

Primării bifate în nici două luni

Moise Dumitru a reușit să încheie de la începutul anului și până în prezent nu mai puțin de șapte contracte cu primării din Argeș, după cum urmează:

*Comuna Tigveni – Servicii de proiectare tehnică pentru construcția de lucrări publice – 55.200,00 lei.

*Comuna Suseni – Servicii de proiectare pentru proiect stații de reîncărcare pentru vehicule electrice – 36.800,00 lei.

*Comuna Mihăești – Servicii de proiectare stații de încărcare mașini electrice – 36.800,00 lei

*Comuna Cotmeana – Servicii de proiectare stații de încărcare mașini electrice – 36.800,00 lei.

*Comuna Ciofrângeni – Servicii de proiectare pentru 3 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice – 27.600,00 lei.

*Comuna Ungheni – Servicii de proiectare pentru proiectul stații de reîncărcare mașini electrice – 18.400,00 lei.

*Comuna Buzoiești – Servicii de proiectare stații de încărcare mașini electrice – 9.200,00 lei.

Din cât se poate observa, antreprenorul liberal a identificat o nișă pentru care există mare cerere – proiectarea pentru stațiile de încărcare a mașinilor electrice pentru care au apetență inclusiv primari care n-au asigurate în localitățile lor nici măcar servicii minimale de civilizație gen apă și canalizare. Pentru restul de 11 primării din afara Argeșului, Moise Dumitru a semnat tot contracte pentru proiectarea unor astfel de stații, pentru sume între 18.000 și 46.000 de lei.

Tânăr și moșier

În 2016, perioadă în care era consilier județean, Moise Dumitru mai figura în declarația de interese cu încă o firmă – Coral Construct Arhon -, dar și cu PFA Moise Dumitru. În declarația de avere, Dumitru înșira nu mai puțin de 11 terenuri: un teren intravilan în Ștefănești, șapte terenuri agricole și intravilane în Teiu și trei  terenuri agricole la Rătești. De asemenea, mai deținea o casă și spații comerciale la Ștefăneșți, un apartament la Pitești și o casă la Teiu, toate cumpărate sau construite. Cu siguranță că averea i-a sporit între timp la ce lipici are la banul public. În ultimii trei ani, antreprenorul liberal a marcat contracte cu statul în valoare de peste 3.200.000 lei!

Dumitru, back in PNL

Moise Dumitru ar fi putut avea o ascensiune rapidă în partid dacă, în 2019, Adrian Miuțescu, pe atunci președinte PNL Argeș, nu l-ar fi exclus din partid, odată cu celebrul lot Radu Perianu, pentru… delict de opinie. Mai exact, pentru că nu împărtășea opiniile lui Miuțescu și ale apropiaților săi. A fost momentul în care PNL a pierdut ambele organizații de Tineret, și de la județ, și de la municipiu, care, în momentul de față, sunt doar pe hârtie.

„Adrian Miuțescu, deocamdată președintele PNL Argeș, și-a închipuit că, dacă dă tinerii afară din partid, a scăpat de opoziție și e liniștit, se vede deputat, se vede cu sacii în căruță și poate să facă ce vrea alături de prietenii și colegii lui, încă nu am înțeles foarte bine ce sunt oamenii ăia pe lângă el acolo. (…) Eu voi face tot ce îmi stă în putință ca omul acesta (n.r. Adrian Miuțescu) să nu ajungă să reprezinte județul Argeș. Odată ce acest individ ajunge la putere, păi s-a închis cu liberalismul în Argeș. (…) Eu voi lupta pentru PNL. Obiectivul meu personal este ca ei să părăsească în mod democratic cât mai rapid scena politică. Să nu se ajungă niciodată ca decizii importante pentru județul acesta să stea în pixul lor. Pentru asta lupt acum!”, declara, la acel moment, Moise Dumitru. Pe jumătate dorința sa s-a îndeplinit: Miuțescu a părăsit scena PNL, aventurându-se într-o altă formațiune politică, dar… a mai obținut un mandat de parlamentar.

După campaniile electorale din 2020, Dumitru s-a reactivat odată ce s-au declanșat alegerile în PNL, situându-se, cum era de așteptat, în aripa Cîțu. Acesta a revenit în partid odată ce noul Birou Permanent județean al PNL a invalidat toate excluderile din partid considerate abuzive.

Citește articolele pe același subiecte: Adrian Miuțescu | Green Building Structure | Moise Dumitru | Pitești | PNL | PNL Argeș | Radu Perianu
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: