anchetaonline.ro

Sindicatele din educație continuă protestul. Tot din gură și tot degeaba…

de | 14.03.2022 09:54 | Eveniment

După o tentativă de protest aproape nereușită, cu două ore de stat pe bară la ore și cu câțiva spărgătoi de grevă extrem de vocali, guvernanții nici nu s-au sinchisit să se țină de cuvânt în privința ultimelor angajamente luate în fața sindicatelor din educație. Premierul și ministrul Educației picaseră de acord ca în două săptămâni de la ultimul protest să vină cu un răspuns ferm la solicitările primite. Nu doar că nu au venit, dar se fac că nu aud. La rândul lor, sindicatele se fac și ele că sunt rezolvate și-și pierd timpul cu tot felul de scrisori pe la tot felul de… „Excelențe”.

 „Vă răciți gura degeaba!”

„Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație Spiru Haret și Federația Națională Sindicală Alma Mater, în numele celor peste 300.000 de salariați din învățământ ale căror drepturi și interese le reprezintă, constată că actualul guvern amână, în continuare, punerea în aplicare a unor acte normative care îi vizează pe salariații din învățământ. Având în vedere perioada dificilă pe care o traversăm, ne adresăm Domniei Voastre și vă solicităm respectuos ca, în baza art. 80 alin. (2) din Constituția României, (potrivit căruia «preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.”) să interveniți pentru a preîntâmpina o escaladare a conflictului din educație. Excelență, considerăm că este imperativ să îi chemați la dialog pe președinții partidelor politice care formează coaliția de guvernare, precum și pe prim-ministrul României, pentru a găsi soluțiile corecte și concrete pentru ca proiectul național «România Educată» –  inițiat și susținut de Domnia Voastră – să poată fi implementat.”, se precizează într-o scrisoare adresată de către sindicatele din educație excelenței sale, președintele.

„Vă răciți gura degeaba! Ați consumat hârtia și pixul degeaba! Este weekend și ilustrul nostru W. K. Iohannis este la schi la Păltiniș.”, a fost apostrofat liderul SIPA Muntenia, Adrian Voica. De altfel, angajații din învățământ sunt foarte nemulțumiți de modul în care sunt reprezentați de liderii lor sindicali, unii considerând că aceștia fac, mai degrabă, play-back.

Citește articolele pe același subiecte: Adrian Voica | România Educată | SIPA Muntenia
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: