După fermieri și transportatori, medicii de familie au ieșit și ei în stradă

de | 17.01.2024 15:41 | Național, Eveniment

Mai mulți medici de familie au protestat, astăzi, în fața sediului Casei Naționale de Sănătate.  Ei sunt nemulţumiţi de scăderea valorii punctului per serviciu, modificare propusă într-un proiect pus în transparenţă decizională de CNAS.

Medicii au afișat pancarte pe care era scris: „Nu vă bateţi joc de medici!”, „Vrem venituri decente!”, „Plătim taxe – avem dreptul a sănătate”, „Nu distrugeţi medicina de familie!”, „Unde au dispărut banii din sănătate?”.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a publicat, săptămâna trecută, în transparenţă decizională valorile punctelor pentru medicina primară şi de specialitate din ambulatoriul clinic, acestea fiind de 6,2, respectiv 3,3 lei.

Medicii reclamă scăderea, cu cel puţin 25%, a acestor valori şi sunt nemulţumiţi de aceste măsuri. Susțin că această situație ar putea duce la o scădere majoră a veniturilor medicilor de familie, afectând direct accesul pacienților la servicii medicale esențiale.

Ei spun că vor fi nevoiți închidă cabinetele dacă decizia de reducere a bugetelor de la 1 februarie rămâne în picioare, relatează digi24.ro

Ei solicită urgent măsuri pentru a remedia această situație și a asigura accesul pacienților la servicii medicale de calitate. De asemenea, ei atrag atenția asupra faptului că aceste reduceri bugetare ar putea avea un impact negativ asupra stării de sănătate a populației și ar putea duce la suprasolicitarea spitalelor​​​
Peste 4.000 de medici de familie ce sunt deja la vârsta pensionării amenință cu retragerea din activitate, accentuând un deficit deja acut de personal sanitar.
Foto: grefajudiciara.ro
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CNAS

Ultimele articole