Ea este argeșeanca admisă prima la Universitatea de Muzică București

de | 24.07.2023 14:35 | Știri, Cultură, Importante, Județean, Lifestyle

Maria Mădălina Lupu, eleva maestrului Gheorghe Zamfir a reușit să fie admisă prima la Universitatea de Muzică București cu media 9,76.

Mădălina Lupu arges nai

Mădălina este din comuna argeșeană Tigveni și de mică a îndrăgit folclorul și instrumentele tradiționale iar din toamnă va studia naiul, împreună cu alți patru colegi la clasa dnei profesoare Dalila Cernătescu.

Trebuie să precizăm că tânăra argeșeancă este olimpică, aceasta câștigând locul I pe țară la Olimpiada de Muzică.

Fosta elevă a Liceului de Arte „Dinu Lipatti”, a primit mai multe invitații pe e-mail de la universități precum cea din Brașov sau Cluj, pentru a se înscrie fără examen, doar în baza statutului de elev olimpic însă aceasta a refuzat, alegând capitala, acolo unde a susținut examen.

Mădălina Lupu arges nai

Mădălina a câștigat peste 100 de premii până în prezent la diverse concursuri organizate atât la noi în țară dar și din străinătate.

Admirabil este faptul că această tânără argeșeancă nu cântă numai la nai ci și la: cimpoi, ocarină, tilincă, fluier sau caval.

Video: YouTube

Foto: Facebook Madalina Lupu Oficial

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole