anchetaonline.ro

Elena Lasconi: „Am montat GPS pe toate mașinile Primăriei și ale Poliției Locale!”

de | 06.05.2022 11:30 | Știri, Câmpulung Muscel, Județean, Politic

 

Deja ne-am obișnuit că Elena Lasconi nu scapă nici un detaliu când vine vorba de cheltuirea eficientă a banului public. Unul dintre cele mai recente exemple este trecerea de la bonurile de carburant la carduri pentru conducătorii autovehiculelor primăriei.

Primarul Lasconi spune că a întâmpinat multe piedici pentru că nu se dorea implementarea acestui sistem, dar într-un final a reușit. Iar sumele economisite sunt de ordinul zecilor de mii.

 

De când am preluat mandatul, am insistat să trecem de la bonurile de carburant la carduri. Am simțit reticență, s-a tărăgănat, dar nu am cedat. După câteva luni, am obținut cardurile personalizate care pot fi folosite strict pentru mașinile Primăriei.

Rezultatul: în 2021, pentru cele trei mașini de la Primărie am consumat cu 6000 de litri mai puțin decât în 2019 și am plătit cu 34 de mii de lei mai puțin,“ a declarat Elena Lasconi.

 

Lasconi

 

Primarul USR a promis ca va face o anchetă internă pentru a afla exact de unde provin diferențele acestea enorme.

 

Ca să vă faceți o idee, cu 34 de mii de lei putem asfalta, de exemplu, strada Nicu Leonard de la notariat până la Primărie. Oare câte străzi asfaltate s-au evaporat prin bonuri de carburant.

Am montat GPS pe toate mașinile Primăriei și ale Poliției Locale. Am pornit și o anchetă internă, audit intern pentru că am descoperit mai multe nereguli cu iz penal. Vă țin la curent.

De asemenea, am dispus ca toate mașinile de la ADP, școli, spitale, DAS, Evidența Populației, să fie echipate cu sistem GPS.

În felul acesta știm pe unde circulă și în ce scop toate aceste mașini. Mi-am mai făcut niște “prieteni”. Eu cred că asta înseamnă transparență și respect pentru fiecare câmpulungean plătitor de taxe și impozite. “ a mai precizat primarul Lasconi.

 

 

Lasconi gps

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Elena Lasconi