Elena Udrea și Ioana Băsescu scapă definitiv de dosarul finanțării campaniei electorale din 2009

de | 23.11.2023 12:32 | Național, Politic

Veste bună pentru Elena Udrea şi Ioana Băsescu. Au scăpat definitiv de judecată în cazul finanţării campaniei electorale din 2009, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul în casaţie depus de DNA în acest dosar, în care faptele se referă la finanţarea ilegală a campaniei prezidenţiale a lui Traian Băsescu din 2009.

Decizia este definitivă. Amintim că în procesul penal privind dosarul finanțării campaniei electorale a fostului președinte Traian Băsescu, din 2009, s-a dispus încetarea pe motiv de prescriere.

Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie formulat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva deciziei penale nr.232/A din data de 11 iulie 2023, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, în dosarul nr.5230/2/2017.

Cheltuielile ocazionate de soluţionarea recursului în casaţie formulat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 22 noiembrie 2023”, se arată în minuta instanței.

Cererea de recurs în casație a DNA împotriva deciziei de încetare a procesului penal în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009, în care au fost implicate Elena Udrea și Ioana Băsescu, a fost respinsă definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ).

Potrivit G4media, această hotărâre a survenit în urma intervenției prescripției răspunderii penale, iar DNA formulase recursul în casație în urma deciziei CJUE din 24 iulie, care stabilea că faptele nu se prescriu într-un interval atât de scurt cum stabiliseră Curtea Constituțională și ICCJ.

Foto: Cotodianul.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Grevă generală la CFR începând cu 27 noiembrie!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Elena Udrea

Ultimele articole