Elevii și preșcolarii din familiile vulnerabile primesc tichete sociale

de | 13.10.2023 13:33 | Național, Politic

410.000 de elevi și preșcolari din familii vulnerabile vor beneficia și în acest an școlar de un sprijin de 500 de lei. Banii pentru sprijinirea elevilor vin din fonduri europene și este o măsură la implementarea căreia PNL a pus direct umărul, potrivit comunicatului primit. Pentru a putea beneficia de ajutor, părinții copiilor vor trebui să completeze o cerere. Aceasta din urmă va trebui depusă la școli, în acest an școlar, până pe 26 octombrie.

Ieri, în ședința de Guvern, a fost aprobată Ordonanța de urgență privind măsurile pentru sprijinirea categoriilor de preșcolari și elevi dezavantajați care beneficiază de sprijin educațional pe bază de tichete sociale pe suport electronic acordate din fonduri externe nerambursabile.

Ce pot achiziționa cu tichetul social

Prin Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027 vor fi alocate 120 milioane euro pentru copiii dezavantajați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial. ”Astfel, se continuă sprijinul acordat în anii trecuți din Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014-2020, în contextul în care abandonul școlar și scăderea ratei de școlarizare în rândul copiilor din categoriile vulnerabile pot contribui la creșterea riscului de sărăcie”, se arată în comunicatul celor de la PNL. Cu tichetul social pe suport electronic pentru sprijin educaţional se pot achiziționa rechizite, articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane şi alte articole necesare în şcoli şi grădiniţe, precum şi articole de vestimentaţie necesare frecventării şcolii şi grădiniţei.

Sursă foto:  PNL.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alina Gorghiu: ”Drogurile sunt o amenințare la adresa sănătății publice și securității naționale!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PNL

Ultimele articole