Președintele Emmanuel Macron a ajuns în România

de | 14.06.2022 20:00 | Știri, După locație, După subiect, Național, Politic

Marți seară, președintele francez Emmanuel Macron a ajuns în România, aeronava aterizând la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu” din judeţul Constanţa undeva după ora 19:30.

Acesta a fost așteptat de premierul Nicolae Ciucă.

Înainte de a pleca spre România, Macron a susținut o declarație de presă pe Aeroportul Paris-Orly.

Francezi, dragi compatrioți, voi merge în această seară în România pentru a-i susține, în numele dvs, pe soldații noștri care sunt desfăşuraţi acolo de mai multe luni”, a declarat președintele Franței.

Aceasta este cea de-a treia vizită a lui Macron în România, și prima de când a fost reales președintele Franței.

Președintele Franței va vizita grupul de luptă al NATO, pe care Franța îl conduce și care este la Cincu. Acolo se află, în prezent, 800 de soldați, urmând ca în curând numărul membrilor să ajungă la 1000, fiind aduși soldați din mai multe țări membre NATO.

Miercuri, la baza NATO va ajunge și președintele României, Klaus Iohannis.

De asemenea, Emmanuel Macron va merge, mâine, într-o vizită de sprijin în Republica Moldova. Agenția France Presse scrie că este posibil ca președintele fracez să ajungă și la Kiev, după aceste două vizite.

Am fost mobilizat acum trei luni, la începutul lui martie, iar batalionul meu are acum în jur de 800 de militari, 500 sunt francezi, 300 belgieni. Am fost mobilizați la Constanța, la baza militară de la Kogălniceanu, iar acum am început mutarea la Cincu, unde grupul de luptă va fi desfășurat. Vor fi integrați soldați din mai multe state. Acum sunt din Belgia, dar vor veni cu siguranță și din Olanda, iar cu timpul acest grup de luptă va integra și mai mulți soldați din exterior, astfel încât în final să ajungem la un efectiv de 1.000 de oameni”, a transmis, în urmă cu câteva săptămâni, colonelul Vincent Minguet, comandantul Grupului de luptă al NATO din România, potrivit Digi 24.

Foto Hotnews

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Macron vine în România! Întrebarea tuturor: vine și Brigitte?

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Emmanuel Macron | NATO

Ultimele articole