Euroguard Security 2007 intră în insolvenţă

de | 22.06.2023 07:30 | Știri, Din ediția tipărită, După subiect, Economic

Una dintre cele mai vechi firme de pe piaţa serviciilor de pază şi protecţie pare să fi ajuns la capăt de drum. Euroguard Security 2007 SRL, firma de pază fondată în urmă cu 16 ani de către fostul colonel de Securitate Dumitru Şovar, nu a mai reuşit să facă faţă concurenţei societăţilor care vin din afara judeţului cu oferte la preţuri de dumping şi este de doi ani pe pierdere. La finalul săptămânii trecute, patronul a cerut declanşarea procedurii de insolvenţă a firmei.

Interesant este că cererea de intrare în insolvenţă a fost depusă la doar două săptămâni după ce Şovar semnase un contract de peste 2 milioane lei, pe un an, pentru servicii de pază, monitorizare şi intervenție la obiectivele deţinute de către Apă Canal 2000 SA – de altfel cel mai important client al său şi datorită căruia încă mai există pe piaţă -, după ce, de la începutul anului, abia ce a mai prins câteva contracte mici cu APIA, cu Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Piteşti şi cu Registrul Comerţului, în valoare totală de circa 65.000 lei (fără TVA).

Euroguard Security – pierderi de 200.000 lei în 2022

Euroguard Security a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 2,6 milioane lei, pierderi de 200.000 lei şi datorii de peste 1 milion de lei, având 66 de angajaţi pe statele de plată – jumătate din numărul agenţilor de pază care lucrau la firma lui Dumitru Şovar în urmă cu un deceniu.

Portofoliul de clienţi al companiei include atât instituţii şi societăţi publice, cât şi parteneri privaţi, printre entităţile cărora bodyguarzii Euroguard Security le-au asigurat protecţia de-a lungul timpului numărându-se Euromall Piteşti, Biff International, Termoficarea, Spitalul de Geriatrie Ştefăneşti, dar şi unităţi de învăţământ, Apă Canal 2000 rămânând cam singurul partener tradiţional al societăţii piteştene de pază.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ovidiu Baciu vinde fabrica Francesca din Piteşti cu 5 milioane euro

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Apă Canal 2000 | Dumitru Șovar | Euroguard Security