Evaziunea fiscală. Peste 20.000 de oameni care au vândut online nu au depus nicio declaraţie

de | 11.04.2023 15:42 | Național, Economic, Știri

Comerțul online este unul dintre locurile în care sunt suspiciuni privind existența evaziunii fiscale. De altfel, peste 20.000 de oameni care au vândut în sistem online, cumulând împreună 2 miliarde de lei, nu au depus nicio declaraţie, a declarat, marţi, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuş, citat de Agerpres.

”La primul termen de depunere a declaraţiei 395, cea pe care am implementat-o anul trecut – şi a fost depusă de firmele de curierat, din păcate, pe analizele pe care le-am făcut, am constatat nişte lucruri pe care noi le previzionam că se întâmplă. Foarte, foarte multe din vânzările în acest sistem online, prin aceste platforme – şi care au fost duse prin curier cu plata ramburs, nu au fost declarate sub nicio formă. Peste 20.000 de oameni care au vândut prin acest mecanism, cumulând împreună 2 miliarde de lei, nu au depus nicio declaraţie. Cea mai mare sumă a fost la o persoană care a vândut anul trecut de 44 milioane lei, produse cosmetice, fără să depună nicio declaraţie – şi pe care acum am identificat-o, pentru că toate plăţile au fost făcute prin ramburs. Este clar că este un loc în care se produce evaziune fiscală – plata aceasta cu numerar, inclusiv pentru comerţul online. Şi este încă un motiv care, pe noi, cei care stăm la aceasta masă, ne-a convins că trebuie, împreună, să demarăm această campanie de plată cu cardul, care este în beneficiul tuturor”, a precizat Lucian Heiuş, potrivit sursei citate.
Foto descriptiv. Sursă foto: Foto pixabay.com

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

ANAF și APERO au lansat o campanie de informare. ”Acceptă plata cu cardul”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANAF