Proiect. Alina Gorghiu, despre reducerea TVA la 5% la anumite categorii de produse pentru copii

de | 11.04.2023 15:44 | Știri, Național, Politic

Preşedinta interimară a Senatului, Alina Gorghiu, a anunţat că PNL va depune două proiecte de lege în Parlament, în această săptămână, unul privind reducerea TVA la 5% la anumite categorii de produse pentru copii, iar al doilea prevede ca părinţii care au copii cu vârsta de până la 8 ani, indiferent că lucrează la stat sau la privat, să muncească patru zile pe lună de acasă.

Proiectul vizează reducerea TVA la 5% pentru anumite categorii de produse pentru copii şi anume alimente pentru sugari, cum ar fi laptele praf, articole de îmbrăcăminte, accesorii de îmbrăcăminte şi încălţăminte, şerveţele, scutece pentru copii şi în acelaşi timp propunem reducerea de TVA la 5% pentru scaunele auto pentru copii.

UPDATE. Un al doilea proiect de lege pe care PNL îl va depune în Parlament prevede ca părinţii care au copii cu vârsta de până la opt ani, indiferent că lucrează la stat sau la privat, să muncească patru zile pe lună de acasă. Preşedinta interimară a Senatului Alina Gorghiu a vorbit astăzi despre cele două proiecte.

”PSD nu trebuie să arunce banii în online pentru a jigni, e suficient să susțină legile bune pentru familiile cu copii”

”Îi mulțumesc doamnei ministru, Gabriela Firea pentru că susține proiectele de lege care sprijină familiile cu copii.

Ele transpun directive europene. Directivele nu sunt monopolul unei persoane, ele trebuie transpuse. Sunt singurele proiecte de legi depuse până la această oră pe traseul legislativ.  Invit PSD sa îmi arate proiectele de lege ale domniei Firea sau ale colegilor din PSD. Dacă ar fi, eu le-aș susține.

Proiectele PNL prevăd:

  • reducerea la 5% a TVA-ului pentru alimentele destinate bebelușilor și pentru scaunul auto obligatoriu;
  • posibilitatea ca părinții care au copii cu vârste de până la 8 ani să poată lucra 4 zile pe săptămână indiferent că sunt angajați la stat sau la privat

Familiile cu copii nu sunt ajutate de vorbe multe, ci de măsuri concrete, transformate in legi. Familiile trebuie să știe că încercăm să găsim soluții pentru problemele cu care se confruntă zi de zi. Preocuparea trebuie sa fie a tuturor.

O invit public pe doamna Firea și pe orice coleg parlamentar PSD de Argeș să semneze proiectele și cred că e important ca Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse să susțină și să promoveze inițiativa cu toate resursele pe care le are la dispoziție.

PSD nu trebuie să arunce banii în online pentru a jigni, e suficient să susțină legile bune pentru familiile cu copii din Romania.

Pe data de 3 martie, anul acesta, la Baia Mare am anunțat în premieră primele idei ale pachetului de legi privind natalitatea, cu scopul de a încuraja și a sprijini familiile. Ulterior aceste propuneri au fost puse în dezbatere și în analiză”, a precizat Alina Gorghiu, președinte PNL Argeș, în comunicatul transmis.

Sursă video: PNL Argeș.  Foto descriptiv.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PNL

Ultimele articole