Fără permis și cu lemne furate! Un argeșean s-a ales cu dosar penal

de | 14.10.2022 15:40 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Nouă bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 70 de ani, au fost prinși în zilele de 12 și 13 octombrie de către polițiștii argeșeni, în timp ce transportau material lemnos cu autoutilitarele sau atelaje hipo, fără a avea documente legale care să dovedească proveniența ori documente de însoțire a transportului lemnelor.

În total, în mijloacele de transport, oamenii legii au găsit cantitatea de aproximativ 16,6 mc de material lemnos. De asemenea, au fost aplicate amenzi de 4.000 de lei și întocmite două dosare penale.

Materialul lemnos a fost confiscat și trimis reprezentanților ocoalelor silvice.

De exemplu, joi, 13 octombrie, un bărbat de 48 de ani, din Bascov, a fost prins în timp de transporta cu un tractor material lemnos fără de avea documente legale în acest sens.

Mai mult, în urma verificărilor, polițiștii au aflat că omul nu deținea permis de conducere.

Un specialist silvic a stabilit că materialul lemnos avea un volum total de 5,16 lemn de foc, fiind de esență gorun.

În urma celor constatate, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis de conducere, iar conducătorul mijlocului de transport a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010. Totodată, materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Pitești”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Polițist din Argeș arestat! A primit bani pentru a ajuta o femeie să ia permisul de conducere

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole