anchetaonline.ro

FELIX MISTERIOSUL. Ex-managerul Teatrului „Davilaˮ păstrează secretă viitoarea sa funcție

de | 06.04.2022 19:30 | Județean, Lifestyle, Pitești, Știri


Pe data de 1 aprilie, după doar 11 luni la conducerea Teatrului „Davilaˮ, Felix Goldbach a părăsit fotoliul de manager. Deși s-a păstrat secret numele succesorului și s-a făcut o mulțime de speculații pe această temă, chiar pe 1 aprilie, Consiliul Județean Argeș a anunțat cine va ocupa postul de director interimar, și anume contabilul-șef al instituției. Deși mulți au crezut că este o păcăleală, fiind știut că președintele Ion Mînzînă este un om cu simțul umorului, s-a dovedit că este doar pura realitate, după cum am și relatat în detaliu aici.

spectatori sala teatru

Felix Goldbach a preluat funcția de director al Teatrului „Davilaˮ în luna mai, 2021, după ce a participat la un concurs de proiecte unde a mai avut cinci contracandidați. Deși a fost cel desemnat câștigător, iar conducerea CJ Argeș se împăuna cu noua sa achiziție, la scurt timp s-a rupt lanțul de iubire și Felix Goldbach le-a ieșit din grații, chiar dacă – punctual pe proiectul de management – acesta și-a respectat planul și chiar a atras finanțări frumoase pentru instituție, pe care nu le-a mai văzut vreodată Teatrul. ț

Modul oficial în care CJ Argeș a ”divorțat” de Felix Goldbach a fost subiectul unei conferințe de presă susținută de vicepreședintele CJ Argeș, Adrian Bughiu și ex-managerul Teatrul Davila, ce poate fi vizionat aici., iar cum s-au întâmplat în realitate lucrurile puteți afla de aici.

De vineri nu mai este manager, dar rămâne legat de capitala Argeșului prin prisma colaborării cu Universitatea din Pitești, unde predă ca profesor asociat. Acesta este titular la Universitatea  „Valahia” din Târgoviște, fiind lector universitar doctor. În ceea ce privește o viitoare funcție de conducere în mediul public sau privat, acesta a preferat să mențină, deocamdată, misterul. „Din punct de vedere managerial, pot să vă spun că am câteva oferte pe care le voi analiza, iar când voi decide ceea ce am să aleg, am să vă anunț!”, ne-a declarat acesta.

Pleacă unul, vin doi! La Teatrul „Davilaˮ a fost reintrodusă funcția de director

Felix GOldbach angajati

În timp ce unul pleacă, ordonatorul de credite, Consiliul Județean Argeș, pregătește ocuparea atât a funcției pe care acesta o lasă vacantă, cât și a uneia noi, tot de conducere, respectiv de director adjunct. Teatrul a mai avut un asemenea post în organigramă, la care s-a renunțat după ce Felix Goldbach a preluat conducerea, tot la propunerea CJ Argeș, care acum s-a răzgândit.

Pentru a face loc acestei poziții de conducere în organigrama Teatrului Davila, un post vacant de actor a fost transformat într-unul de director general adjunct gradul II studii superioare, care va avea în subordine următoarele departamente: Direcția tehnică, Serviciul resurse umane – Salarizare – Prevenire și Protecție, Compartimentul achiziții publice, Compartimentul juridic și Biroul Relații publice marketing,  Organizare spectacole.

Întrebat de ce era necesară revenirea la această funcție de conducere, vicepreședintele CJ Argeș, Adrian Bughiu, ne-a declarat că se urmărește „o eficientizare a activității, pe toate palierele și adjunctul va avea rolul de a prelua din atribuțiile tehnice ale «generalului», în așa fel încât acesta să se concentreze pe latura artistică.”

Referitor la costurile pe care le va implica existența unui adjunct, vicele Bughiu a dat asigurări că nu va crește cheltuiala la capitolul personal. A venit însă și cu vești care, cu siguranță, îi vor pune pe jar pe actualii angajați, care și așa sunt în suspans, pentru că nu știu cine va fi următorul director plin.

Până la sfârșitul anului, probabil, vom mai reduce din posturile de la teatru, atât de execuție, cât și de conducere.”

Referitor la cine și când va ocupa locurile vacante, acesta a adăugat că „toate posturile vor fi scoase la concurs, anul acesta”.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Instituție nouă – cu dedicație specială pentru Doina Argeșului! Fanfara – în negocieri!

Instituție nouă – cu dedicație specială pentru Doina Argeșului! Fanfara – în negocieri!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Adrian Bughiu | Consiliul Județean Argeș | Felix Goldbach | Ion Mînzînă