ACUM! Bebeluș de 5 luni, luat cu elicopterul SMURD din Pitești în stare foarte gravă!

de | 21.04.2022 17:43 | Eveniment, Județean, Știri

În urmă cu foarte puțin timp, intervenția unui elicopter SMURD a fost solicitată de către personalul medical de la Spitalul de Pediatrie după ce, la unitatea medicală, s-a prezentat familia unui bebeluș cu copilul în stare foarte gravă.

În vârstă de numai 5 luni aceasta se afla într-o situație septică, având ca punct de plecare o infecție pulmonară.

Problemele bebelușului au pornit de la plămâni, dar părinții au ales să îl trateze acasă cu antibiotic prescris de către medicul de familie. Copilul nu a reacționat bine la tratament și, mai mult, a făcut complicații digestive. Se pare că la acestea au contribuit nu numai boala și pastilele, ci și faptul că – la 5 luni – era pe un regim accelerat și nu foarte corect implementat de diversificare.

La Spitalul de Pediatrie au venit destul de târziu, în momentul în care copilul era deja în stare foarte gravă, cu insuficiență respiratorie, sever dezechilibrat hidroelectrolitic. Medicii piteșteani i-au acordat asistență de urgență după care au decis transferarea bebelușului către un spital din capitală. Negăsind disponibilă o Ambulanță cu medic, au solicitat intervenția unui elicopter SMURD care a și aterizat la Pitești și a preluat micul pacient.

Ieri: Fetiță nou născută din Câmpulung – luată de urgență de un elicopter SMURD!

Ieri, un alt elicopter SMURD a preluat un bebeluș intubat pentru a fi transportat de urgență către un spital din capitală. Trasferul unei fetițe nou-născute a fost asigurat tot de către ehipaje SMURD de prim ajutor, de la SJU până la stadion.

Fetița era născută alaltăieri la Câmpulung, cu greutate normală. A dezvoltat, imediat de la naștere, probleme respiratorii, motiv pentru care a fost transferată – noaptea – către secția de Neonatologie a Spitalului Județean Argeș, prezântând, de asemenea, convulsii. Micuța era intubată deja când a plecat din spital.  S-a luat decizia mutării ei de urgență către Spitalul Municipal București, iar transferul a fost efectuat pe calea aerului, fiind solicitată asistența unui elicopter SMURD.

Sectia de Neonatologie a Spitalului Municipal București (Spitalul Universitar de Urgență) este clasificată ca maternitate de grad III, avand capacitatea de a acorda îngrijiri medicale înalt calificate pentru orice fel de patologie neonatală. Acest lucru se datorează instruirii personalului pe toate protocoalele interne și internaționale, precum și unor dotari tehnice adecvate, cu posibilități de intervenție rapidă și rezolvare terapeutică a celor mai multe dintre problemele micuților abia veniți pe lume.

Respectiva secție beneficiază de 10 paturi de Terapie Intensivă Neonatală, cu dotări de ultimă generație. Această componentă are rolul de a asigura – pentru toate tipurile de nou născuți – suportul functiilor vitale, alimentație parenterală, tratamente medicamentoase, transfuzii, corectarea dezechilibrelor biochimice sau metabolice, alte proceduri sau manevre medicale.

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Scăpăm de una și vine alta! Epidemie ciudată de HEPATITĂ LA COPII! Grijă la simptome!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Pitești | SMURD

Ultimele articole