anchetaonline.ro

Firmele și PFA vor putea fi înființate online

de | 31.08.2022 12:33 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Potrivit unui proiect de ordin al Ministerului Justiției, firmele și PFA ar putea fi înființate online la Registrul Comerțului.

Este vorba despre aplicarea legii 265/2022 privind registrul comerțului și pentru modificarea și completarea altor acte normative cu incidență asupra înregistrării în registrul comerțului.

Legea va intra în vigoare la 4 luni de la publicarea în Monitorul Oficial, adică în luna noiembrie.

Prin Ordin se stabilesc:

• formatul cererii de înregistrare în registrul comerțului;

• formatul, elementele de siguranţă şi structura certificatului de înregistrare, în format letric şi electronic

• modelul declaraţiei-tip pe propria răspundere cu privire la îndeplinirea condițiilor de funcţionare/desfăşurare a activităţii şi modelul certificatului constatator care atestă că s-au înregistrat declarația prevăzută şi datele din aceasta;

• formatul formularului-tip de act constitutiv care se folosește în procedura de constituire online (sau care poate fi folosit ca model de act constitutiv în cazul transmiterii cererii de înregistrare prin corespondență, inclusiv electronică, sau în cazul depunerii acesteia la sediul oficiului național al registrului comerțului)”, arată Hotnews.ro.

Foto Blog Gaminvest

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Noutăți fiscale, cu aplicare de la 1 ianuarie! Impozitul pe dividende se majorează la 8%

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: