anchetaonline.ro

Forța Dreptei cere demisia premierului Nicolae Ciucă

de | 03.10.2022 18:04 | Știri, După locație, După subiect, Național, Politic

Ludovic Orban a declarat, luni, la finalul reuniunii Consiliului Național al Forța Dreptei că partidul pe care îl conduce solicită demiterea din funcție a premierului Nicolae Ciucă, susținând că acesta a plagiat teza de doctorat.

Consiliul Naţional Forţa Dreptei solicită demiterea din funcţia de premier a domnului Ciucă. Solicităm această demitere din funcţia de premier în primul rând celui care în 2014 declara că plagiatul este o hoţie şi că cei care fură, cei care plagiază, trebuie să iasă din politică. Am văzut consternat declaraţiile lui Iohannis cu privire la toleranţă zero faţă de plagiat. Între vorbă şi faptă e o distanţă ca de la cer la pământ. Există o singură cale prin care preşedintele Iohannis să demonstreze în practică faptul că este aşa cum spune, şi anume să îl trimită acasă pe Nicolae Ciucă, întâiul plagiator al României şi pe orice ale ministru care este suspectat de plagiat”, a transmis Ludovic Orban.

De asemenea, preșdintele Forța Dreptei spune că există o singură soluție pentru a constata plagiaturile, în cazul lui Nicolae Ciucă, dar și în privința altor miniștri, iar aceasta înseamnă trimiterea doctoratelor spre analiză către Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Din punctul meu de vedere nu există niciun dubiu – după cum a acţionat Ciucă şi întregul sistem pentru a împiedica analiza tezei de doctorat a lui Ciucă – nu există niciun dubiu pentru mine că Ciucă a plagiat în teza de doctorat şi, ca atare, trebuie să plece acasă. Dacă Iohannis o să îl menţină în funcţie, înseamnă că de fapt Iohannis minte şi că de fapt să simte foarte bine atunci când este înconjurat de plagiatori, de hoţi de proprietate intelectuală şi trebuie să dispară din viaţa publică odată cu astfel de oameni pe care i-a promovat în funcţii publice”, a adăugat Ludovic Orban.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Forța Dreptei | Ludovic Orban | Nicolae Ciucă