anchetaonline.ro

A fost aprobat planul de deszăpezire la Mioveni

de | 17.11.2023 15:25 | Administrație, Mioveni

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni anunță că planul de deszăpezire este valabil între 15 noiembrie 2023 și 31 martie 2024 și asigură menținerea drumurilor în stare de viabilitate pe timpul iernii. Totodată, potrivit informării publicate, Planul de Intervenție și Deszăpezire al S.Ed.C. Mioveni cuprinde mai multe măsuri privind pregătirea parcului auto în vederea prevenirii și combaterii înzăpezirii drumurilor publice din oraș.

Astfel, activitatea de curățire și de transport al zăpezii de pe căile publice și de menținere în funcțiune a acestora pe timp de polei sau de îngheț, în aria administrativ teritorială a orașului Mioveni este asigurată de către S.Ed.C. Mioveni.

Stocul de material antiderapant este asigurat

Orașul a fost împărțit în 4 zone, în fiecare dintre acestea fiind organizată câte o echipă de deszăpezire coordonată de câte un reprezentant al Comandamentului de Intervenție al S.Ed.C Mioveni. Stocul de material antiderapant este asigurat, fiind procurate materiale precum sare, nisip, clorură de calciu granule și inhibitor, cantitățile existente urmând să fie suplimentate în funcție de necesitate. ”Se va acționa pentru prevenirea formării poleiului și neutralizarea acestuia. Împrăștierea materialului antiderapant se face atunci când stratul de zăpadă este până în 5 cm, iar deszăpezirea când stratul de zăpadă este mai mare de 5 cm prin pluguire (patrulare cu utilaje ușoare sau grele). Activitatea de deszăpezire constă în îndepărtarea stratului de zăpadă sau de gheață depus pe suprafața carosabilă și pietonală în scopul asigurării deplasării vehiculelor și pietonilor în condiții de siguranță, prevenirea și combaterea poleiului prin răspândirea materialelor antiderapante (sare, nisip, fondanți chimici în amestecuri omogene – clorură de calciu granule, inhibitor) cu ajutorul mijloacelor mecanizate și manuale”, transmit cei de la S.Ed.C. Mioveni. Totodată, aceștia mai explică că operațiunile se vor defășura cu ajutorul a 29 de utilaje specifice – tractoare cu lamă sau plug, Unimog cu lamă sau sărăriță, basculante, ATV și diverse autoutilitare.

Sursă foto: Facebook Primăria Orașului Mioveni.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Argeșul – în top la decontările pe „Anghel Saligny”, deși a primit doar 9% din suma totală!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Servicii Edilitare Pentru Comunitate Mioveni