A fost lansată aplicația mobilă Ghișeul.ro

de | 29.01.2023 15:47 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Economic, Național

Vești bune pentru românii care folosesc platforma ghișeul.ro pentru a-și achita taxele și impozitele din fața laptopului: din această lună puteți achita contribuțiile direct de pe telefon! Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID) şi Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) au lansat aplicaţia mobilă Ghişeul.ro, conform unui comunicat de pe site-ul instituţiei.

Aplicaţia mobilă Ghişeul.ro, disponibilă în App Store şi Google Play Store şi poate fi descărcată de la următoarele link-uri:

IOS: https://apps.apple.com/us/app/ghiseul-ro/id6444286475

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.ghiseul.mobile

Aplicaţia mobilă este rezultatul unui parteneriat încheiat de ADR şi Mastercard, fiind dezvoltată de Tremend, subcontractor al Mastercard, cu sprijinul echipei ADR, APERO şi IndecoSoft. Din punct de vedere al securităţii, aplicaţia a fost testată de partenerii instituţionali cu atribuţii în acest sens, respectiv SRI, prin Cyberint. Potrivit sursei citate, până acum, 1,5 milioane de români au ales să-şi uşureze procesul de plată online către instituţiile statului, iar de joi cu doar câteva click-uri pe telefonul mobil, se vor putea plăti taxe, servicii publice, utilităţi sau amenzi cu zero comision la orice plată. Începând cu anul 2022, au fost adăugați aproape 350 de mii de utilizatori, iar de la 1 ianuarie 2023 au fost înregistrate peste 65.000 de conturi noi, media fiind de 3000 de conturi create în fiecare zi. Menționăm faptul că în prezent există 1300 de instituții interconectate, de la nivel central și local, care furnizează aproximativ 400 de servicii publice în platformă. În ceea ce privește zona rurală, cu o rată de înrolare de 30%. Numărul total de tranzacții realizat prin intermediul platformei este de 9 milioane de plăți, în 2022 fiind procesate peste 3,7 milioane de tranzacții. În anul 2023, platforma Ghișeul.ro nu mai este folosită doar pentru impozitele anuale, 30% dintre utilizatori apelând și la alte servicii, interacționând mai mult cu platforma.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ce drumuri sunt închise circulației

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole