anchetaonline.ro

Frontul războiului politic s-a mutat la… Berevoești

de | 09.03.2022 16:51 | Politic

  • Șapte consilieri locali au dezertat instantaneu

O delegație liberală formată din consilierii județeni a participat săptămâna trecută la ședința ordinară a Consiliului Local Berevoești. „Impropriu spus au participat, deoarece din numărul total de consilieri locali din Berevoești, șapte au fost absenți, neîntrunindu-se, astfel, cvorumul, iar ședință a fost amânată.”, anunță liberalii.

„Nu este nicio coincidență ca tocmai astăzi, când ne-am anunțat prezența, cei șapte care fac parte din alianța PSD-Pro România – Partida Romilor, condusă de primarul localității, au absentat. Este pentru prima oară în acest mandat când șapte consilieri absentează nemotivat sau motivat. Din punctul nostru de vedere, este un lucru contraproductiv dacă cineva a gândit această strategie ca să nu se întrunească cvorumul aruncând, astfel, în derizoriu activitatea Consiliului Local Berevoești.”,  se precizează într-un comunicat de presă al PNL Argeș.

„Consilierii noștri au făcut sesizare către Prefectură pentru a merge în control

De ce au simțit nevoia consilierii județeni liberali să participe la o ședință de Consiliu Local, la Berevoești?

„În ultima vreme, din ce ne-au spus consilierii noștri, acolo nu se respectă legea și procedurile specifice ședințelor de Consiliu Local. Chestiuni procedurale precum procesele-verbale sau convocatoarele nu sunt făcute cu respectarea legii, comisiile de specialitate nu se întrunesc. Consilierii noștri au făcut și sesizare către Prefectură pentru a merge în control. Am sperat ca prin prezența noastră să mediem și să rezolvăm aceste probleme. Chiar dacă avem doar patru consilieri locali, aceștia nu sunt singuri.”, ne-a declarat Cătălin Andrei, purtător de cuvânt al PNL Argeș.

Potrivit acestuia, chiar dacă ședința de Consiliu Local nu s-a mai putut desfășura, din discuțiile cu primarul ar fi reieșit că lucrurile vor reintra în normalitate.

Primarul din Berevoești, agresat de o femeie în primărie?…

Berevoeștiul a mai intrat în vizorul public, tot săptămâna trecută, și în urma unui eveniment care a ajuns la televiziunile naționale. Primarul Florin-Bogdan Proca susţine că a fost lovit şi înjurat de o localnică, chiar în biroul său. Femeia, în vârstă de 37 de ani, fusese anterior sancţionată de poliţişti, pentru că îl înjurase pe edil şi pe Facebook. Proca susține că în urma altercației din biroul primăriei s-ar fi ales cu „leziuni la o mână”.

„În ziua de 22 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung au fost sesizaţi prin Serviciul Naţional Unic Apeluri de Urgenţă 112 cu privire la faptul că o femeie din localitatea Berevoeşti l-ar fi agresat, verbal şi fizic, pe primarul localităţii, în timp ce se aflau într-o încăpere a instituţiei. În cauză au fost întocmite documente premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, conform art. 257 din Codul Penal, fiind înştiinţat Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut şi luarea măsurilor legale care se impun.ˮ, informează IPJ Argeş.  

Femeia susține că nu și-a dorit decât să obțină curent electric, deoarece are două fetițe mici, dintre care una diagnosticată, din nefericire, cu sindromul Down.

„Stăteam la trei metri de dumnealui și a sunat la poliție, la 112, a spus că eu pe el îl agresez, că îi adresez injurii. Eu am totul filmat. Nu i-am făcut absolut nimic. Nici nu aveam cum să îi prind mâna la ușă, pentru că pe filmare se vede cum plec și dumnealui rămâne și vorbește la telefon. Nu m-a dat afară din Primărie, doar m-a gonit. Eu acum nu mai pot să merg la Primărie, că sună primarul la 112.”, a povestit femeia.

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Andrei | Florin Bogdan Proca | PNL | PNL Argeș | PNL Berevoești | PSD
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: