anchetaonline.ro

Gabriel Tudor: „Bugetarea Participativă este un proces prin care ideile şi iniţiativele comunităţii se transformă în realitate”

de | 19.08.2022 18:45 | Știri, Județean, Politic

Avocatul Gabriel Tudor, noul președinte interimar al PNL Costești, a postat un mesaj pe contul de socializare în care precizează faptul că împreună cu membrii Biroului politic local și consilierii PNL Costești, au solicitat emiterea unei hotărâri prin care să se analizeze oportunitatea demărării unei campanii dedicată cetățenilor, sub denumirea „Tu decizi pentru Costești!

Gabriel Tudor subliniază ideea că prin bugetare participativă, cetățenii pot propune proiecte de interes comunitar care să primească finanțare din fonduri publice.

 

Mesajul intergral:

 

În ultimele zile au apărut, în spațiul public, discuții în ceea ce privește anumite investiții, considerate de unii oportune și de alții nefolositoare. Pentru a preîntâmpina astfel de viitoare situații, dar și pentru a responsabiliza și implica civic un număr cât mai mare de oameni, împreună cu membrii Biroului politic local și consilierii PNL Costești, am solicitat astăzi emiterea unei hotărâri de consiliu local prin care să se analizeze oportunitatea demărării unei campanii dedicată cetățenilor, sub denumirea „Tu decizi pentru Costești!”.

 

Bugetarea Participativă este un proces prin care ideile şi iniţiativele comunităţii se manifestă şi se transformă în realitate, fiind un instrument de management deschis, incluziv şi extrem de facil între autorități și cetățeni, ce are ca scop modernizarea și responsabilizarea administrației locale.

 

Prin bugetarea participativă, cetățenii pot propune proiecte de interes comunitar care să primească finanțare din fonduri publice.

Mai pe scurt:

1. Primăria alocă o parte din bugetul anual,
2. Locuitorii vor veni cu propuneri cu privire la ceea ce ar trebui îmbunătăţit în anul viitor în localitate. Se depun la Primărie propunerile comune pentru a fi verificată fezabilitatea lor.
3. Punctul culminant este votul popular pentru selectarea propunerilor cetăţenilor care vor fi realizate de autoritățile locale.
4. Propunerile care primesc cele mai multe voturi din partea cetățenilor vor fi implementate, obligatoriu, de către administrația locala.

 

În contextul celor menționate mai sus, luând în considerare întătirea spiritului civic și participării cetățenilor în mod activ la activități de îmbunătățire a calității vieții, în vederea diversificării portofoliului de idei de proiecte, ținând cont atât de misiunile ce revin spre îndeplinire Orașului Costești, ca autoritate a administraţiei publice locale cât şi de deschiderea pe care instituţia o are faţă de societatea civilă, propunem spre dezbatere și aprobare Consiliului Local al Orașului Costești proiectul de hotărâre mai sus descris”, este mesajul postat în mediul online de Gabriel Gheorghe Tudor.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

DE MÂINE: Amenzi mai mari pentru acești șoferi!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PNL