Gabriela Dicu: Consider că este esențial ca oamenii să își cunoască valorile care funcționează ca o busolă!

de | 30.01.2023 15:00 | Lifestyle

Pasionată de Drept – de multiplele direcții în care acest domeniu fundamental al societății poate deservi atât un specialist, cât și semenii lui – perseverentă și axată pe o pregătire continuă, Gabriela Dicu își construiește, la nivelul anului 2023, un nume și o carieră în notariatul argeșean.

Este licențiată în Științe Juridice și Administrative, dar și într-o specializare destul de rară, care ține de pasiunea și de deschiderea către nou specifică generației pe care o reprezintă, fiind și absolventă a Facultății de Limbi Orientale – specializarea Arabă-Engleză, la nivelul Universității București.

Are, de asemenea, în portofoliul profesional, un masterat în Administrație și Servicii Publice și se dedică – dintotdeauna – acelui tip de perfecționare educațională continuă pe care îl consideră, cu tărie, treapta cea mai solidă și importantă într-o construcție de carieră, într-un drum pe care ți-l propui marcat de succes.

După ce a dobândit experiența necesară ca avocat și mediator în sfera Dreptului ca profesiune de credință, a făcut pasul către notariatul public, o sferă de activitate pe cât de selectivă, pe atât de complexă, pe cât de grea, pe atât de provocatoare. Își propune să construiască astfel o structură de servicii specifice marcate de calitate, empatie, deschidere, flexibilitate și, mai presus de orice, profesionalism și responsabilitate.

De altfel, crede cu tărie că determinarea, anduranța, cunoașterea clară a obiectivelor propuse și ambiția de a reuși (indiferent cât de greu este drumul) sunt esențiale atunci când cauți să te impui în orice domeniu de activitate. Și inclusiv în ceea ce privește noua generație de specialiști, cea care vine din spate. Criza care marchează această generație se resimte în orice domeniu, explică Gabriela Dicu, încercând să insufle un set de valori și recomandări menite să fie suport pentru evoluția fiecărui tânăr care vrea să izbutească.

Sfatul meu este acela de a pune pasiune în tot ceea ce întreprind, pentru că doar așa pot fi eficienți și pot avea rezultate pe termen lung. Se spune, pe bune dreptate, că este singura cale de a muta munții din loc. Așteptările pe care le am de la alții sunt aceleași pe care le am de la mine însămi! Consider că este esențial ca oamenii să își cunoască valorile care funcționează ca o busolă. Să se lase călăuziți întocmai de ele, să își prioritizeze timpul ca să câștige claritate și focus și să nu facă niciodată compromisuri.”

IMG 7529 - Gabriela Dicu: Consider că este esențial ca oamenii să își cunoască valorile care funcționează ca o busolă!

Dincolo de profilul moral și social pe care l-a identificat în reușita profesională, Gabriela Dicu vede – pentru generația din care face parte – și oportunitățile pe care această perioadă le creează și pe care ea ar trebui să le valorifice.

Față de generațiile anterioare, avem șansa de a performa în era digitalizării. Avem acces la cantități mari de informații, disponibile pe scară largă pentru mulți oameni, la sisteme descentralizate, la baze de date și de organizare! Nu în ultimul rând, putem comunica, solicita și obține online documente și informații de la aproape toate instituțiile, ceea ce presupune economisirea unor resurse mari de timp.”, explică domnia-sa.

Își propune – cu determinarea, luciditatea și deschiderea care o caracterizează – să folosească intens aceste resurse și oportunități în drumul ales către notariatul public, în relația pe care și-o construiește cu partenerii din toate sferele, în calitatea serviciilor pe care și-o dorește ca semnătură distinctă, ca pe o certificare a seriozității și pregătirii sale.

Vreau să rămân la fel de aproape de oameni și, mai ales, să le fiu cu adevărat de folos!”

În plan personal, păstrează familia ca fiind prioritate și „loc de suflet”, astfel încât își îndreaptă rezoluțiile pentru 2023 către menținerea unui echilibru între ambițiile și proiectele profesionale și calitatea timpului acordat celor dragi.

Începuturile de an constituie întotdeauna un moment de referință pentru că anii ce au trecut reprezintă temelia celui nou. Ca în orice domeniu, 2023 înseamnă, în primul rând, efortul de a răspunde noilor provocări și a proba dăruire, profesionalism, implicare și adesea sacrificii. Pentru a avea rezultate notabile, trebuie sa fim pregătiți să colaborăm și să ne dedicăm fără rezerve la solicitările privind competențele noastre.”, mai declară domnia-sa în zorii unui 2023 încărcat de speranță și ambiții.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ion Prodănel. Traseu antreprenorial construit cu determinare, inițiative și curaj în asumarea riscurilor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Gabriela Dicu