Geniu în România! Un student a inventat pantofii care îți încarcă telefonul în timpul mersului!

de | 04.06.2023 22:26 | Știri, Cultură, Național

Un tânăr student din Cluj-Napoca, a venit cu o soluţie inovativă pentru noua generație. Panța Robert-Vasile, pe numele lui, a inventat pantofii care își încărca telefonul mobil atunci când mergi pe jos.

Astfel, tânărul a reușit să încorporeze în aceeași invenție atât necesitatea telefonului mobil, cât și un mod care să te facă să practici mișcarea.

Acesta a integrat într-o talpă de pantofi un mecanism ce produce curent electric la fiecare pas. Studentul și-a prezentat, zilele trecute, invenția în cadrul unei competiții studențești de profil, acolo unde 25 de echipe de tineri de la Universitatea Tehnică au ajuns în finala întrecerii cu dispozitive la care au lucrat în ultimele luni, potrivit Antena 3 CNN.

Pe măsură ce energia regenerabilă devine tot mai răspândită, interesul pentru cercetarea în domeniul ecologic de energie verde și posibilitatea de a utiliza tehnologii integrate dispozitive purtabile vor crește.

Lucrarea actuală se concentrează pe recoltarea energiei cinetice utilizând mecanisme de încălțăminte pentru a genera energie regenerabilă. Mișcarea umană este utilizată ca o metodă inovatoare de generare a energiei cinetice prin senzori piezoelectrici și reîncărcarea bateriilor pentru orice scop

Sistemul dezvoltat va include un NodeMCU ESP8266 (Node Microcontroller Control Unit), o placă de dezvoltare tip microcontroler pentru a face ca recoltarea de energie să fie gestionabilă. Prototipul dezvoltat va include o sursă de tensiune tip panou solar, făcând posibilă încărcarea dinamică a microcontrolerului. În plus, o interfață IoT va monitoriza sistemul încorporat, permițând utilizatorului să verifice procentul bateriei încărcate piezoelectric și numărul de pași generați. Conexiunea dintre hardware și software va fi stabilită cu ajutorul conectivității Wi-Fi. Studiul experimental împletește mai multe scopuri esențiale, inclusiv cercetarea, sprijinul pentru sănătate, protecția mediului, și utilizarea tehnicilor de generare a energiei verzi”, scrie în documentul postat pe utcluj.ro, conform Antena 3 CNN.

Tânărul a câștigat locul III în cadrul competiției, primul loc fiind câștigat de  o echipă care a inventat un dispozitiv ce poate monitoriza și măsura calitatea aerului dintr-un spațiu închis, dar și din exterior, folosind algoritmi avansați, potrivit sursei citate.

 

Foto Antena 3 CNN.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Exponatul lunii iunie la Muzeul Județean Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole