Ion Georgescu rămâne după gratii! Curtea de Apel Pitești i-a respins contestația

de | 07.11.2023 13:15 | Județean, Eveniment, Importante

Tribunalul Argeş a admis, miercuri, 1 noiembrie, solicitarea procurorilor Serviciului Teritorial Piteşti al DNA de prelungire a arestării preventive în cazul primarului oraşului Mioveni, Ion Georgescu, cercetat pentru trafic de influenţă.

Însă, edilul a contestat decizia judecătorilor Tribunalului Argeș prin care a fost dispusă prelungirea măsurii arestului preventiv.

Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Pitești, iar astăzi instanța a decis să îi respingă apelul. Decizia este definitivă.

Astfel, în urma deciziei, Ion Georgescu, rămâne după gratii.

În baza art. 425/1 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod de procedură penală, respinge ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul GEORGESCU ION,în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, împotriva încheierii nr. 161 din data de 01 noiembrie 2023, pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş – Secţia penală, în dosarul nr. 5454/109/2023. În baza art. 275 alin. 2 din Codul de procedură penală, obligă contestatorul-inculpat la plata sumei de 200 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată astăzi, 07 noiembrie 2023, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia Penală şi pentru cauze cu minori şi familie, prin punerea soluţiei la dispoziţia contestatorului şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, în condiţiile art. 405 alin. 1 Cod de procedură penală.”, se arată în minuta instanței

Reamintim faptul că Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni, a fost arestat joi, 5 octombrie, pentru 30 de zile, pentru acuzația de trafic de influență.

Acesta este acuzat că ar fi luat mită de la Valerică Nicolae pentru a o ajuta pe fiica acestuia să se angajeze pe un post de conducere la Spitalul Orăşenesc Mioveni.

Mai multe informații despre acest subiect găsiți AICI.

După ce a fost arestat, prefectul județului Argeș, Radu Perianu, a anunțat că Ion Georgescu va fi suspendat din funcția de primar al orașului Mioveni.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru românii care merg în Franța

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ion Georgescu