Gheorghe Flutur a fost ales președinte interimar al PNL

de | 03.04.2022 12:11 | Știri, După subiect, Politic

Gheorghe Flutur a fost ales președinte interimar al PNL, funcție pe care o va deține până la congresul extraordinar al partidului, care ar putea avea loc duminică, 10 aprilie. Atunci ar urma să fie ales noul președinte al formațiunii politice.

Astăzi, colegii m-au propus pe mine să preiau atribuțiunile președintelui PNL, interimar, până la congres. A fost un vot în unanimitate și le mulțumesc pentru încredere colegilor.

Pentru că tot ieri a intervenit demisia secretarului general al partidului, am propus preluarea atribuțiunilor de secretar general de către domnul prim-vicepreședinte Lucian Bode pe această perioadă. Avem foarte multe activități și e nevoie ca secretariatul general să fie coordonat. Și domnia sa a avut vot în unanimitate în Biroul Politic Național.

Am făcut o informare despre ordinea de zi de la Consiliul Național extraordinar al PNL, care va începe azi la ora 12:00. Vom discuta despre convocarea Congresului extraordinar PNL pentru alegerea președintelui partidului. Propunerea va fi duminica viitoare, 10 aprilie, ora 11:00, Palatul Parlamentului, sala Alexandru Ioan Cuza. Numărul de delegați pe care îl propunem – 1.300. 617 delegați de drept, diferența de 683 delegați aleși.

Mergem către Consiliul Național cu termene de depunere a moțiunilor către partid. Termen de depunere a moțiunilor va fi miercuri, 6 aprilie, ora 18:00 și apoi dezbaterile care vor trebui să aibă loc în județe până vineri seara la ora 22:00”, a declarat duminică prim-vicepreședintele PNL Gheorghe Flutur, la Parlament, după ședința Biroului Politic Naţional.

Amintim că sâmbătă, 2 aprilie, Florin Cîțu a demisionat din fruntea partidului liberal, după ce liderii din teritoriu au convocat o ședință a Consilului Național pentru schimbarea conducerii partidului.

CITEȘTE AICI DESPRE SUBIECT:

Florin Cîțu și-a dat demisia din conducerea PNL! O ceruseră 40 de organizații!

Florin Citu

Foto: Radio Infinit

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Florin Cîțu | Gheorghe Flutur | PNL

Ultimele articole