Guvernul amână interdicția comercializării ambalajelor fără marcaj

de | 20.03.2024 16:35 | Național, Economic

Conform unei hotărâri pregătite de Guvern comercializarea băuturilor în ambalaje nereutilizabile pentru care nu este percepută garanția de 50 bani, respectiv fără marcajul sistemului de garanție-returnare (SGR), va fi permisă până la sfârșitul anului 2024.

De precizat că foarte multe firme au cerut extinderea termenului limită de comercializarea a ambalajelor care nu intră în SGR, termen stabilit până la 30 iunie 2024.

Având în vedere multiplele solicitări de anulare/modificare a dispozițiilor art. 10 alin. (6) din Hotărârea Guvernului nr. 1074/2021 (…) venite din partea operatorilor economici, se impune introducerea unui termen rezonabil de introducere pe piată și comercializare a produselor în ambalaje fără marcaj SGR, adaptat la realitățile economice și la dinamica relațiilor de afaceri din societate. Luând în considerare complexitatea sistemului și dificultățile operatorilor economici de a se adapta la realitățile economice și dinamica relațiilor de afaceri din societate, semnalate MMAP, a devenit mai mult decât necesar modificarea termenului impus prin Hotărârea Guvernului nr. 1075/2023, pentru a nu pericilita nu doar unele întreprinderi, ci pentru a nu duce la destabiliza economiei naţionale întregi”, au precizat reprezentanții Ministerul Mediului, potrivit avocatnet.ro.

ambalaje sticle

Foto: unsplash.com

Dacă această hotărâre va fi aprobată, băuturile în ambalaje fără marcajul SGR, nepurtătoare de garanție, vor putea fi vândute de cpmercianți până la 31 decembrie 2024,

Stocurile prevăzute la alin. (5) pot fi introduse pe piață, respectiv comercializate, după caz, cel târziu până la data de 31 decembrie 2024, dată după care introducerea acestora pe piața națională, respectiv comercializarea lor este interzisă.” , se arată în proiect. 

 

Foto: Tabu.ro

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Legumele și verdețurile de pe piață, pline de pesticide. Valori alarmante!

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: