Guvernul majorează salariile bugetarilor! Câți bani vor primi în plus

de | 17.08.2022 19:55 | Știri, Economic, Național

  • Guvernul majorează salariile bugetarilor!

Marius Budăi, ministrul Muncii a făcut un anunț astăzi, 17 august, privind majorarea salariilor personalului plătit din fonduri publice.

Toți bugetarii care nu au ajuns în prezent la salariile prevăzute în grila din acest an al legii salarizării vor primi o pătrime dintre suma prevăzută în grila menționată și salariile în plată.

Reprezentanții Ministerului Muncii au publicat în transparență decizională formula nouă a OUG privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Ar fi vorba despre o creștere salarială de la 70 RON până la 150 RON.

 

Pentru că ştim prin ce situaţie economică trecem cu toții trebuie să avem grijă în regală măsură şi de partea economică şi de fiecare ramură salarială, şi mă refer aici la salariații din mediul bugetar, dar şi la salariații din mediul privat şi mai ales la categoriile vulnerabile.

 

Da, acordăm începând cu 1 august o pătrime din diferența salarială care vor fi încasate în luna septembrie.

 

Sursa de finanțare este bugetul de stat cu încadrare în actualele prevederi legale, pentru că au mai fost posturi vacante care nu au fost ocupate, deci sunt surse de finanțare pentru a face aceste majorări.

 

Suntem într-o perioadă în care timp de doi ani de zile nu s-a întâmplat nimic pozitiv. Practic, trebuie să creăm acest echilibru pentru a sprijini cetățenii şi economia.

 

Nu putem să stăm în spate să spunem că nu putem. Nu este o majorare mare, undeva de la 70-150 de lei. Impactul real este după ce facem prima luna de plată”, a preciat ministrul Muncii la Antena 3.

 

Trebuie menționat faptul că reprezentanții Guvernului au decis să retragă Ordonanța de Urgență prin care salariile unor bugetari urmau să crească cu până la 50%

În acest sens toți bugetarii vor primi o majorare de salarii potriviți noi ordonanțe

Mai multe informații legate de aceste prevederi AICI.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

ARGEȘ: Programul „Primul Ghiozdan” va fi anulat

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Muncii