Iată rezultatele. Au fost acordate peste 70 de burse pentru stagii de studii universitare în străinătate

de | 09.07.2023 18:22 | Știri, Economic, Lifestyle, Național

Ministerul Educației a anunțat astăzi că au fost publicate rezultatele selecției la concursul pentru acordarea burselor pentru stagii de studii universitare de masterat și doctorat, pentru stagii postdoctorale și de cercetare, pentru anul 2023, organizat de Ministerul Educației, prin Agenția de Credite și Burse de Studii.

”Extinderea procesului de internaționalizare a învățământului superior este una dintre prioritățile mandatului meu.

Mă bucură să anunț că peste 70 de burse pentru stagii de studii universitare în străinătate au fost acordate masteranzilor, doctoranzilor, cadrelor didactice și cercetătorilor români cu competențe de cercetare dovedite. Aceștia vor beneficia de burse cuprinse între 1.200 și 2.000 de euro/lună pentru a-și consolida, în universități de top din lume, cunoștințele în domeniul pe care îl studiază.

Susținerea mobilităților internaționale reprezintă una dintre reformele incluse în Legea învățământului superior, parte a pachetului legislativ ”România Educată”, care va fi implementat începând din această toamnă. Știu cât este de importantă experiența internațională în formarea specialiștilor, de aceea voi sprijini cercetătorii români în participarea la astfel de proiecte.”, a scris ministrul Educației, Ligia Deca pe pagina de Facebook.

Rezultatele le puteți vedea aici.

Foto descriptiv. Sursă foto: monitorulexpres.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Titularizare 2023. Miercuri are loc proba scrisă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei

Ultimele articole