Titularizare 2023. Miercuri are loc proba scrisă

de | 09.07.2023 14:25 | Știri, Administrație, Județean, Lifestyle, Național, Pitești

Miercuri cei care vor să se titularize pe un post intră în examen. Concursul național pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar, sesiunea 2023, va avea loc în data de 12 iulie 2023, conform arondării disciplinelor pe centre de concurs, afișate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Argeș.

La nivelul Argeșului sunt douăă centre unde se poate susține examenul: la Școala Gimnazială ”Matei Basarab” Pitești și la Colegiul Național ”IC Brătianu” Pitești. ISJ Argeș anunță că accesul candidaților în săli este permis pe baza actului de identitate (buletin de identitate/carte de identitate/carte de identitate provizorie/pașaport), în intervalul orar 7:00 – 8:00. În mod excepțional, identitatea candidaților se poate realiza și pe baza permisului de conducere sau a cărții de alegător.

  • Proba scrisă începe la ora 9:00, iar durata de redactare a lucrării scrise este de 4 ore.

Fără poște ori telefoane

Se interzice candidaților să pătrundă în sala de concurs cu obiecte sau materiale din următoarele categorii: genți, poșete, ziare, reviste, cărți, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile sau orice alte dispozitive/mijloace care intermediază/facilitează comunicarea la distanță, precum și alte obiecte/materiale a căror utilizare afectează desfășurarea concursului în condiții de legalitate, echitate și obiectivitate. Nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de obiecte/materiale interzise în sala de concurs duce la eliminarea din concurs a candidatului, indiferent dacă obiectele/materialele interzise au fost folosite sau nu. Candidații pot avea dicționare pentru disciplinele limba latină sau greacă veche (elină) și planurile de conturi pentru disciplina “economic, administrativ, poștă”.

Candidații, care în timpul desfășurării probei scrise sunt surprinși copiind, transmițând soluții cu privire la subiecte sau având asupra lor materiale nepermise, din categoria celor menționate mai sus sau compatibile cu acelea, chiar dacă nu le utilizează în momentul în care sunt depistați, sunt eliminați din examen pentru tentativă de fraudă, prin decizie motivată a președintelui comisiei din centrul de concurs, situație în care profesorii asistenți care asigură supravegherea sau membrii comisiei din centrul de concurs încheie un proces-verbal. Aceeași măsură se aplică și pentru orice altă tentativă de fraudă. Candidații eliminați din concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu sunt repartizați pe posturi didactice/catedre în anul școlar 2023-2024.

Semnele distinctive pe foile tipizate, determină anularea

Subiectele rezolvate pe ciornă sau pe foaia cu subiectele fotocopiate nu se iau în considerare la evaluarea lucrării si la eventualele contestații.

Înscrierea numelui candidaților sau a altor nume proprii (inclusiv denumiri de unități de învățământ) care nu au legătură cu cerințele subiectului în afara spațiului care se sigilează, precum și orice alte semne distinctive pe foile tipizate, destinate lucrărilor scrise, determină anularea lucrărilor scrise. Candidații care doresc să corecteze o greșeală taie fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală, iar schemele/desenele cu o linie oblică.

Din momentul deschiderii plicului cu subiecte, niciun candidat nu mai poate intra sau părăsi sala, decât dacă predă lucrarea, subiectul primit, ciornele și semnează de predare. În cazuri excepționale, dacă un candidat solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoțit obligatoriu de unul dintre profesorii asistenți până la revenirea în sala de concurs. În această situație, timpul alocat rezolvării subiectelor nu se prelungește.

Fără pixuri cu cerneală care se pot șterge

Pentru redactarea lucrărilor scrise se folosește cerneală sau pix de culoare albastră; desenele/graficele se pot realiza și cu creionul negru. Este interzisă utilizarea instrumentelor de scris (stilou, pix) a căror cerneală se poate șterge. Pe foaia tipizată, candidații completează, cu majuscule, denumirea disciplinei de concurs, copiind formularea din subiectul primit.

Candidații care din motive de sănătate sunt obligați să părăsească sala de concurs pot solicita anularea lucrării. În această situație se încheie un proces-verbal semnat de responsabilul de sală și profesorii asistenți.

Candidații care renunță din proprie inițiativă la concurs pot solicita anularea lucrării, pe baza unei declarații și pot părăsi sala după cel puțin două ore de la deschiderea plicului cu subiecte.

În situațiile de anulare a lucrării din motive de sănătate sau din proprie inițiativă lucrările scrise nu sunt evaluate, iar în statistici candidații respectivi se raportează retrași. Candidații nu au dreptul de a părăsi sălile de concurs având asupra lor subiecte de concurs, foi tipizate, coduri de bare sau ciorne.

Foto descriptiv. Sursă foto: playtech.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Util. Minorii peste 16 ani pot călătorii în străinătate neînsoțiți?

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Inspectoratul Școlar Județean Argeș

Ultimele articole