Icoană făcătoare de minuni, la Catedrala din Mioveni!

de | 13.04.2024 15:02 | Mioveni, Lifestyle

O copie a Icoanei Maicii Domnului Pantanassa” (Tămăduitoarea de cancer și boli grele) din Sfântul Munte Athos va fi adusă în Catedrala Sfinților Apostoli Petru și Pavel, duminică, 14 aprilie în jurul orei 17:00 și va rămâne spre închinare și cinstire până în după-amiaza zilei de 23 aprilie 2024. Acest anunț a fost făcut de reprezentanții Catedralei Ortodoxe ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Mioveni pe pagina de Facebook.

Această icoană făcătoare de minuni a Născătoarei de Dumnezeu este o icoană pe lemn, portabilă, zugrăvită în secolul al XVII-lea, și a fost adusă, de către obștea lui Gheron Iosif Vatopedinul, de la Nea Skiti la Mănăstirea Vatoped. Icoana se află pe proschinitarul din stânga al bisericii mari.

Va rămâne până în după-amiaza zilei de 23 aprilie

Potrivit sursei citate, prima dovadă că această icoană are un har deosebit a fost următoarea întâmplare: Într-o zi, un tânăr din Cipru a intrat în biserică să se închine. Îndreptându-se către icoană, Gheron Iosif a văzut deodată că fața Maicii Domnului strălucește. În același moment, o putere nevăzută l-a aruncat pe tânăr la pământ. Îndată ce și-a revenit, a mărturisit cu lacrimi părinților că era necredincios, disprețuind poruncile lui Dumnezeu și se ocupa cu vrăjitoria. Astfel, intervenția miraculoasă a Născătoarei de Dumnezeu l-a convins pe tânăr să-și schimbe viața și să devină un bun credincios”. Totodată, potrivit sursei citate, această icoană are de la Dumnezeu și harul deosebit de a vindeca înfricoșătoarea boală a cancerului. Sunt cunoscute foarte multe cazuri de canceroși vindecați recent, după citirea acatistului sau a paraclisului Maicii Domnului Pantanassa”.

De asemenea, multe minuni au avut loc în ultimii ani în Rusia, după ce au fost duse – la cererea Patriarhului Moscovei – trei copii ale icoanei Pantanassa”: una la biserica Tuturor Sfinților din Krasnoe Selo, Moscova, a doua la Mănăstirea Schimbării la Față a Mântuitorului din Novospaski, iar a treia la Mănăstirea Valaam.

Câteva icoane ale Maicii Domnului Pantanassa” vindecătoare de cancer – copii după original – pot fi găsite spre închinare și în România: la Biserica Rusă din București, la Mănăstirea Oașa din județul Alba și la Mănăstirea Șinca Nouă din județul Brașov.

Totodată, parohia ortodoxă română Sfântul Ioan Botezătorul și Sfântul Mucenic Alban” din Luton, Marea Britanie, a primit în primăvara anului 2014, ca binecuvântare, o copie a icoanei Maicii Domnului Pantanassa” de la Mănăstirea Vatoped. ”Așadar, să alergăm cu credință la ajutorul acestor icoane, cerând ulei de la candela Maicii Domnului și aghiasmă și citind în fața icoanei acatistul sau paraclisul Maicii Domnului”, se mai arată în postarea publicată.

Sursă foto: Facebook Catedrala Ortodoxa ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Mioveni

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Concursul Național de Gimnastică Acrobatică și Gym for All. 200 de sportivi din țară participă la ”Cupa Pitești”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alba | București | Marea Britanie | Mioveni | Moscova | Primăria Orașului Mioveni | Rusia